Sergio Ramos gyógyszere elgurult, ilyen piros lapot még ő sem kapott korábban

A La Liga tizennegyedik fordulójában tovább mélyült a Sevilla válsága. Az andalúz csapat ezúttal a Real Sociedad otthonában kapott ki 2-1-re, ráadásul a Sevilla két rutinos játékosa, Sergio Ramos és Jesús Navas is piros lapot kapott. Sergio Ramos már eddig is csúcstartó volt a kiállítások számában, a mostani a huszonegyedik piros lapja volt a spanyol élvonalban, két szempontból viszont az első. A Real Madrid átvette a vezetést a La Ligában, de a Girona hétfő este visszaelőzhet.

2023. 11. 27. 7:49
Sergio Ramos piros lap
Sevilla's Spanish defender #4 Sergio Ramos is presented a red card by spanish referee Ortiz Arias during the Spanish league football match between Real Sociedad and Sevilla FC at the Anoeta stadium in San Sebastian on November 26, 2023. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP) Fotó: AFP/ANDER GILLENEA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Ramos 2005-ben hagyta el a Sevillát a Real Madrid kedvéért tehetséges védőként, aki soha nem kapott piros lapot. Azóta a Real Madrid Ramosszal nyert négy Bajnokok Ligája-trófeát, a Sevilla a védő nélkül hét Európa-liga-serleget, Sergio Ramos pedig megdöntötte a La Liga-kiállítások rekordját, húsz, a spanyol élvonalban kapott piros lappal a háta mögött tért vissza idén ősszel – kis párizsi kitérő után – Sevillába.

Sergio Ramos Sevilla Real Sociedad piros lap kiállítás VAR
Sergio Ramos a Real Sociedad játékosait sem kímélte, a rutinos védő immár Sevilla-mezben is kapott piros lapot (Fotó: AFP/Ander Gillenea)

Az immár harminchét éves védőt sérülések hátráltatják, de amikor egészséges, még mindig ott a helye a Sevilla kezdőcsapatában. Így volt ez vasárnap, a Real Sociedad ellen is, s nem Ramos tehetett arról, hogy a Sevilla hamar kétgólos hátrányba került.

Előbb az exújpesti kapus, Marko Dmitrovics szerencsétlenkedte a saját kapujába a labdát, majd Umar Sadiq lőtt ritkán látható nagy bombagólt.

A második félidőben a marokkói Juszef en-Nesziri szépített, majd a hajrában következtek Sergio Ramos percei.

 

Sergio Ramos két sárga és két piros lapja

A rutinos védő a nyolcvankettedik percben kapta meg az első sárga lapját, majd alig néhány perccel később a másodikat is, így Sevilla-mezben először állították ki.

A piros lap felmutatását azonban VAR-vizsgálat követte, amit követően a játékvezető nem a piros, hanem a sárga lapot vonta vissza a durvaságért.

Ilyet még a kiállításokhoz hozzászokott Ramos sem élhetett át korábban, hogy a piros lapját szigorúbb ítéletre változtatták.

Azzal, hogy Sergio Ramos nem két sárgás, hanem közvetlen piros lapot kapott, súlyosabb eltiltásra számíthat, ahogy a Sevilla másik rutinos játékosa, Jesús Navas is, aki még odaszólt valamit Ramos második piros lapja után a játékvezetőnek, amiért őt is leküldte a pályáról a bíró.

A Sevilla csak a tizenötödik helyen áll a La Liga tabelláján, José Luis Mendilibart csak októberig tartotta a kispadon az idén Budapesten, a Puskás Arénában megnyert Európa-liga-trófea, de az uruguayi Diego Alonso érkezésével sem javult a csapat teljesítménye, az új mester nyolc meccs alatt egy győzelmet tud felmutatni, azt is a hatodosztályú Quintanar ellen szerezte a spanyol Király-kupában.

 

A Real Madrid az élen, de meddig?

Vasárnap játszott a fordulóban a Real Madrid is, a fővárosi csapat gond nélkül intézte el a Cádizt, és a tabella élére állt, de a katalán meglepetéscsapat, a Girona hétfő este, a forduló zárómeccsén visszaelőzhet. A Barcelona csak döntetlent játszott a fordulóban, így lecsúszott a dobogóról, ráadásul az előző Atlético Madridnak van egy elmaradt meccse is, éppen a bukdácsoló Sevilla ellen.

La Liga, 14. forduló

Real Sociedad–Sevilla 2-1
Cádiz–Real Madrid 0-3
Atlético Madrid–Mallorca 1-0
Rayo Vallecano–Barcelona 1-1
Real Betis–Las Palmas 1-0
Getafe–Almería 2-1
Valencia–Celta Vigo 0-0
Villarreal–Osasuna 3-1
Alavés–Granada 3-1
Girona–Athletic Bilbao hétfő 21.00 (tv: Spíler 2)

Az állás

1. Real Madrid 35 pont/14 meccs
2. Girona 34/13
3. Atlético 31/13
4. Barcelona 31/14
5. Real Sociedad 25/14
6. Bilbao 24/13

 

Borítókép: Ismerős látvány: Sergio Ramos piros lapot kap (Fotó: AFP/Ander Gillenea)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.