Szoboszlai bombájával hangol a Liverpool a történelmi meccsre + videó

Szerda este egymás ellen folytatja szereplését az Angol Ligakupában a Premier League két magyar érdekeltségű csapata. A Liverpool Szoboszlai Dominik előző fordulóbeli bombagóljával hangol a Bournemouth elleni mérkőzésre. Értelemszerűen a Vörösök a találkozó esélyesei, de Kerkez Milos csapata is pozitív előjelekkel várja a mérkőzést. Szoboszlai és Kerkez idén már a bajnokságban is farkasszemet nézett egymással, akkor előbbi örülhetett.

2023. 11. 01. 9:09
English Premier League - Liverpool vs Bournemouth Szoboszlai Dominik
epa10807564 Dominik Szoboszlai of Liverpool in action during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and AFC Bournemouth, in Liverpool, Britain, 19 August 2023. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: EPA/PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bournemouth nem tartozik a hagyományos angol nagycsapatok közé, a 2015/16-os idényben szerepelhetett először az élvonalban. Azóta a Premier League-ben néhányszor már összecsapott a Liverpoollal, kupameccset viszont szerdán játszik először egymás ellen a két csapat. A tét az Angol Ligakupa negyeddöntőjébe jutás. A történelmi meccsen két magyar főszereplő is lehet: a Liverpool, a Bournemouth sikeréért játszhat. Szoboszlai a két csapat idénybeli bajnokiján tizenegyes kiharcolásával bosszantotta Kerkezt.

Liverpool FC v AFC Bournemouth - Premier League Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp Kerkez Milos
Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos az augusztusi mezcsere után (Fotó: AFC Bournemouth/Robin Jones)

Azt a bajnokit még augusztusban, a Premier League második fordulójában rendezték, a Bournemouth vezetett, de a Liverpool fordított és 3-1-re nyert. Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos is végigjátszotta a mérkőzést.

Szoboszlai és Kerkez mezcseréje

Szoboszlai tizenegyes kiharcolásával járult hozzá akkor a fordításhoz. Kerkez elismerte, hogy jogos volt a csapata ellen befújt büntető, bár viccesen nehezményezte honfitársánál, hogy a szükségesnél nagyobbat homorított a szabálytalanság után.

A mérkőzés után a két magyar játékos mezt cserélt, Szoboszlai le is szögezte, hogy portörlésre fogja használni a Bournemouth-dresszt.

A magyar válogatott csapatkapitánya már a Ligakupa-meccs előtt is üzent Kerkeznek:

Imádkozzon, hogy ne játsszak.

Szoboszlai legutóbb bombagólt lőtt

Az nem kérdés, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool alapembere, ennek ellenére nem kizárt, hogy Jürgen Klopp nem jelöli a kezdőbe, hogy frissen tartsa a magyar középpályást. Az előző fordulóban, a másodosztályú Leicester City ellen csereként állt be Szoboszlai, aki aztán alig néhány perccel pályára lépése után megszerezte a vezetést.

A bombagólt a liverpooli szurkolók a csapat legszebb szeptemberi találatának választották, a klub pedig hivatalos felületén Szoboszlai góljával hangol az újabb Ligakupa-meccsre.

A Liverpool eddig jól teljesít az idényben, a Premier League élmezőnyében található, s mindössze egy meccset veszített el, azt is erősen vitatható körülmények között.

A Bournemouth szezonja egészen más képet fest, de az elmúlt hét végén a csapat végre megszerezte első győzelmét a Premier League-ben, s erre a lendületre építve készül meglepetésre a Liverpool ellen. Kerkez Milos a Burnley elleni bajnokin csereként állt be, korábban valamennyi PL-fordulóban a kezdőcsapat tagja volt, akárcsak az Angol Ligakupa előző fordulójában, amikor a Bournemouth a másodosztályú Stoke City ellen nyert 2-0-ra.

Angol Ligakupa, nyolcaddöntők

Kedd
Mansfield Town (IV.)–Port Vale (III.) 0-1
Exeter City (III.)–Middlesbrough (II.) 2-3

Szerda
West Ham United–Arsenal 20.30
Bournemouth–Liverpool 20.45 (tv.: Aréna 4)
Chelsea–Blackburn Rovers (II.) 20.45
Ipswich Town (II.)–Fulham 20.45
Everton–Burnley 20.45
Manchester United–Newcastle United 21.15 (tv.: Match 4)

Borítókép: Szoboszlai Dominik a bajnokságban már játszott a Bournemouth ellen (Fotó: EPA/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.