Kerkez először maradt ki a Bournemouthból – jó döntés volt?

A Premier League 10. fordulójában először nyert a Bournemouth. A Burnley elleni 2-1-es siker nekünk azért keserédes, mert a magyar válogatott Kerkez Milos először maradt ki a kezdő tizenegyből. Kerkez csereként azért lehetőséget kapott, reméljük, a Bournemouthszal együtt újra formába lendül. A hazai csapat a hajrában kétes VAR-döntéssel megúszott egy gólt, a sikerrel mindenesetre Andoni Iraola menesztése átmenetileg lekerült a napirendről, a Bournemouth elmozdult a kiesőzónából.

2023. 10. 28. 18:03
Kerkez Milos, Bournemouth
Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Premier League első kilenc fordulójában mindannyiszor tagja volt a Bournemouth kezdő tizenegyének. A sorozatos vereségek közepette – a Bournemouth négyes kudarcsorozattal készült a Burnley ellen hazai meccsre – sajnos a csapattal együtt ő is elbizonytalanodott, visszaesett a teljesítménye, amit az osztályzatok is alátámasztanak. Litvánia ellen a válogatottban is bizonytalan volt, a második litván gólban benne volt, a szünetben le is cserélte.

Kelly, Kerkez Milos, Bournemouth
Lloyd Kelly kezdett balhátvédként a Bournemouthban, Kerkez Milos csere volt (Forrás: X)

Kerkez a Burnley ellen először maradt ki a csapatból, Andoni Iraola a 25 éves Lloyd Kellynek szavazott bizalmat balhátvédként. Taylor révén a vendégek szereztek vezetést, a 22 éves ghánai Antoine Semenyo a 22. percben egyenlített úgy, hogy a Burnley eladta a labdát, de a befejezés szép volt. Szünetre is 1-1 maradt az eredmény.

 

Billing szenzációs góljával szerzett vezetést a Bournemouth 

Kiegyenlített volt a játék a második félidőben, a Bournemouth a 76. percben gyönyörű góllal vette át a vezetést. Philip Billing jól szúrta ki, hogy Trafford kinn áll a kapujából, Billing alig túl a felezővonaltól ráemelte a labdát, Trafford beleért ugyan, de hárítani nem tudott (2-1).

Kerkez Milos a 82. percben állt be

A 82. percben Tavernier helyett csereként beállt Kerkez Milos. Volt egy bátor lövése, a meccs végén aztán a társaival együtt izgulhatott.

Szép akció végén Jay Rodriguez a 89. percben egyenlített, de nem mert ünnepelni. Volt rá oka. A VAR-szobában öt percig elemezték az esetet, vajon Rodriguez lesen kapta-e a labdát. Előbb zöld vonalat húztak, ami arra utalt, érvényes a gól, aztán pirosra változtatták, s nem adták meg a gólt. 

A hosszabbításban a Burnley-nek még volt egy nagy helyzete, avagy hazai részről Radunak egy hatalmas védése. A Bournemouth kiszenvedte, 2-1-re nyert, a 10. fordulóban először győzött a Premier League-ben, s ennek köszönhetően ellépett a kiesést jelentő helyről.

 

Vasárnap jön Szoboszlai és a manchesteri derbi

A Chelsea ismét kikapott, ráadásul odahaza a Brentfordtól és csupán a 11. a Premier League tabelláján. Az Arsenal 5-0-ra kiütötte a Sheffield Unitedet.

A vasárnapi program még izgalmasabb. A Liverpool a Nottingham Forestet fogadja, remélhetőleg Szoboszlai Dominikkal a soraiban, aki a Toulouse elleni Európa-liga-meccsen kivételesen még csak csereként sem állt be. A 10. fordulót a manchesteri derbi zárja.

Premier League, 10. forduló

Crystal Palace–Tottenham Hotspur 1-2
Chelsea–Brentford 0-2
Arsenal–Sheffield United 5-0
Bournemouth–Burnley 2-1
Wolverhampton Wanderers–Newcastle United 18.30

vasárnap:
West Ham United–Everton 14.00
Aston Villa–Luton Town 15.00 
Brighton & Hove Albion–Fulham 15.00
Liverpool–Nottingham Forest 15.00 (tv: TV2)
Manchester United–Manchester City 16.30 (Spíler1)

Borítókép: Kerkez Milos csereként, a 82. percben állt be a Burnley elleni meccsen (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.