Ilyen még nem történt Szoboszlai Dominikkel a Liverpoolban

Könnyed győzelmet aratott a Liverpool a francia Toulouse ellen az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában csütörtök este, de az 5-1-es sikernek Szoboszlai Dominik nem volt a részese. A magyar középpályás végig a kispadon ült, Jürgen Klopp csereként sem vetette be, ilyen pedig még nem történt, amióta a nyáron a Liverpool futballistája lett. Szoboszlai szerepelt eddig a legtöbbet az angol klub mezőnyjátékosai közül az idényben, és most megszakadt a nagy sorozata.

2023. 10. 26. 22:53
UEFA Europa League - Liverpool vs Toulouse
epa10941559 Liverpool manager Juergen Klopp gestures on the touchline during the UEFA Europa League Group E match between Liverpool and Toulouse in Liverpool, Britain, 26 October 2023. EPA/ADAM VAUGHAN Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool toronymagas esélyese az Európa-liga E csoportjának, amelyben két győzelemmel a tarsolyában várta a Toulouse elleni meccset , korábban hathatós segítségével győzte le a csapat az osztrák LASK és a belga Royale Union együttesét. Papíron a legerősebb ellenfél látogatott az Anfield Roadra, hiszen a Toulouse a Francia Kupa címvédője.

English Premier League - Liverpool vs Everton
Szoboszlai Dominik ezúttal nem lépett pályára a Liverpool El-meccsén. Fotó: EPA/PETER POWELL

Szoboszlai Dominik nem volt kezdő a meccsen, ami önmagában nem volt meglepetés, az El-ben az előző két meccsen is csereként jutott szóhoz, mert Jürgen Klopp ebben a sorozatban tartalékol, és a legnagyobb sztárjait kíméli. Szoboszlai mellett így Mohamed Szalah, Alexis Mac Allister és Alisson is kispadon várta a kezdést.

A tartalékos Liverpool is dominálta a meccset, Diogo Jota szép egyéni akcióból már a 9. percben megszerezte a vezetést. Ugyan a Toulouse egy kontrából, a lesreállításnál hibázó segítségével némileg váratlanul kiegyenlített a 16. percben, de az angolok még az első félidőben kettővel válaszoltak Endo (30.) és Darwin Nunez (34.) révén.

A 65. percben Nunez könnyen duplázhatott volna, de szinte az üres kapura a kapufát találta telibe, ám a Liverpool szerencséjére a labda Ryan Gravenberch elé került, aki belőtte a negyedik hazai gólt, a hosszabbításban pedig a csereként beállt Szalah az ötödiket is. Nem volt szükség arra, hogy Szoboszlai pályára lépjen, Klopp az idényben először úgy döntött, hogy a magyar középpályás pihenőt kap, nélküle is simán meglett a győzelem.

 

Szalah gólt lőtt, de nem érte utol Szoboszlai Dominiket

Szoboszlai eddig az összes meccsen pályára lépett a Liverpoolban, amióta az angol sztárcsapat a nyáron 70 millió euróért megvette őt a Lipcsétől. A Premier League-ben mind a kilenc fordulóban végig a pályán volt Szoboszlai, ő az egyetlen mezőnyjátékos, aki ezt elmondhatja magáról a csapatban. A kupasorozatokban eddig is kapott némi pihenőt, de az előző két El-meccsen és egy Ligakupa-találkozón Klopp csereként beküldte őt – most először nem.

A 23. születésnapját szerdán ünneplő Szoboszlai ennek ellenére továbbra is a legtöbb játékperccel rendelkező játékos a Liverpoolban ebben az idényben. Minden tétmeccset figyelembe véve 875 percet játszott, a második helyezett Szalah ugyan kapott bő húsz percet a Toulouse ellen, ez nem volt neki elég ahhoz, hogy magyar csapattársa elé kerüljön a rangsorban.

A Liverpool három győzelmével, kilenc pontjával magabiztosan vezeti a csoportját az Európa-ligában, a Toulouse és a Royale Union négy-négy ponttal követi, a LASK még pont nélkül áll. Klopp csapata legközelebb vasárnap lép pályára a Nottingham Forest ellen a Premier League-ben, s Szoboszlai minden bizonnyal visszatér majd a kezdőbe.

Borítókép: Jürgen Klopp pihentette sztárjait, így is könnyedén nyert a Liverpool (Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.