Dibusz Dénes: bravúr és boldogság a szülőszobától Genkig

Dibusz Dénes főszerepet játszott a Ferencváros 0-0-s döntetlenjében a Genk ellen a Konferencialiga harmadik fordulójában. A Ferencváros csapatkapitányának teljesítménye különösen annak ismeretében értékelendő, hogy két nappal a meccs előtt született meg a második gyermeke. Dibusz eszén korábbi csapattársa, Joseph Paintsil sem tudott túljárni.

2023. 10. 27. 6:43
SIGÉR Dávid; DIBUSZ Dénes, Ferencváros, Genk
Labdarúgó Konferencia-liga - Genk - Ferencvárosi TC Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Küzdelmes mérkőzést játszott a Ferencváros a Genk vendégeként a Konferencialiga 3. fordulójában. Akár nyerhetett is volna, hiszen két ziccere is akadt – az első félidőben Sigér a kapusba lőtt közelről, a másodikban Owusu a kapufát találta el –, de akár ki is kaphatott volna, végül 0-0-s döntetlen lett a vége. kulcsszerepet játszott abban, hogy a Fradi nem kapott gólt, többször is nagyot védett, miként elárulta, különösen Paintsil lövése dolgoztatta meg. Dibusz az értékelését érthetően mégsem a mérkőzéssel kezdte.

DIBUSZ Dénes, Ferencváros, apa, gyermek, Genk, család, bravúr
Dibusz Dénes tényleg irányt mutat. Apa, csapatkapitány, sportember, példakép. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– Szerencsére lezajlott a szülés rendben, jól van a család, és minden a legnagyobb rendben van – utalt a Ferencváros csapatkapitánya szűkszavúan arra, hogy a második gyermeke, egy kislány két nappal a meccs előtt született! Dibusz túlzás nélkül Diósgyőrből egyenesen a szülőszobába sietett, onnan pedig Genkbe indult, ahol megállta a helyét.

Kapusként, apaként, emberként is fantasztikus teljesítmény.

 

Dibusz Dénes elégedett a döntetlennel

A válogatott kapus szerint jó eredményt ért el a Fradi. – A mérkőzést látva sem panaszkodhatunk, egy teljesen korrekt eredményt értünk el, egyáltalán nem lehetünk elégedetlenek – jelentette ki Dibusz, majd arról beszélt, a vasárnapi, diósgyőri mérkőzés sokat kivett belőlük, éppen ezért Genkben a biztonságon volt a hangsúly, a Fradi azért futballozott kicsit visszafogottabban, hogy bírja a végét.

– Nem volt érezhető az, ami mondjuk a Fiorentina ellen, hogy a 60. perc környékén elfogytunk, és beszorított minket az ellenfél. Végig fent tudtuk tartani ezt a ritmust, voltak lehetőségeink, talán ha egy-egy kontrát jobban végigviszünk, akkor még szebb eredmény is lehetett volna ebből, de összességében nagyon stabil játékot játszottunk.Egy ilyen ellenfél ellen ez egy teljesen korrekt eredmény, és jó kiindulási pont a visszavágóra – tette hozzá Dibusz.

 

Dibusz tolta a lécre Paintsil lövését

Dibusz elárulta, Paintsil lövése az első félidőben azért csattant a felső lécen, mert ő is hozzáért. – Nagyon fura ívű labda volt. Bevallom őszintén, az elején azt hittem, fölé, mellé megy, aztán ahogy csapódott le, akkor azért éreztem, hogy menni kell érte. Hozzáértem azért, én toltam kapufára, de azért örülök, hogy hiába volt Paintsilnek néhány lehetősége, nem sikerült a kapumba találnia. Olvastam, hogy azt nyilatkozta, ismerem engem, és tudja, mi kell ellenem, örülök, hogy ebből a külön csatából most nem ő jött ki győztesen – mondta korábbi csapattársáról a magyar válogatott kapus.

DIBUSZ Dénes, Ferencváros, Genk, bravúr, Paintsil
Dibusz bravúrosan védte Paintsil lövését a Genk elleni idegenbeli meccsen. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Joseph Paintsil talán maga sem látta, hogy Dibusz védte ki a lövést, a meccs után csak annyit mondott, volt egy kapufája, szeretett volna gólt rúgni. A Fradi-szurkolókkal pedig jó viszonyra törekszik a két hét múlva esedékes visszavágón. –  A magyar szurkolóknak üzenem, hogy értékelem őket, köszönök nekik mindent – mondta Paintsil.

 

Konferencialiga, F csoport, 3. forduló:
KRC Genk–Ferencváros 0-0
Fiorentina–Csukaricski 6-0

Az állás: 1. Fiorentina 5 pont (10-4), 2. Ferencváros 5 (5-3), 3. Genk 5 (4-2), 4. Csukaricski 0.

A Genk–Ferencváros mérkőzés összefoglalója, Dibusz Dénes bravúrja 0:20-nál megtekinthető a Youtube-on:

 

Borítókép: Dibusz Dénes állta a sarat Genkben (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.