A Fradi nem, csak Botka volt veszélyben Genkben

A Ferencváros 0-0-s döntetlen játszott a Genk vendégeként a Konferencialiga harmadik fordulójában. A gyenge első félidő után a második izgalmas volt, de gól nem született. A Fiorentina 6-0-ra kiütötte a Csukaricskit, így hármas holtverseny van az F csoport élén, jelenleg a Fiorentina az első, a Ferencváros a második.

2023. 10. 26. 22:57
SIGÉR Dávid, Genk, Ferencváros
Labdarúgó Konferencia-liga - Genk - Ferencvárosi TC Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt már előzetesen tudtuk, hogy a sérült Varga Barnabás nem játszhat, nem meglepő, hogy őt a másik középcsatár, Alekszandar Pesics helyettesítette. Dejan Sztankovics további két poszton változtatott a Fradi kezdőcsapatán a DVTK ellen 2-1-re megnyert bajnokihoz képest: Myenty Abena helyett Sammy Mmaee, Mohamed Ben Romdan helyett pedig Kristoffer Zachariassen kapott lehetőséget. A házigazda Genk kezdőjében ott volt a Ferencváros korábbi játékosa, Joseph Paintsil. Így állt fel a Fradi: Dibusz – Botka, S. Mmaee, I. Cissé, Ramírez – Abu Fani, Sigér – Makreckis, Zachariassen, Marquinhos – A. Pesics.

Genk, Ferencváros, füstköd
Alighogy megkezdődött, egy-két percre félbe is szakadt a Genk–Ferencváros találkozót (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Alighogy megkezdődött a találkozó, a játékvezető félbe is szakította, mert a hazai drukkerek füstködbe borították a játékteret. A felek kölcsönösen tisztelték egymást, az első szűk félóra különösebb izgalmak nélkül pergett le. A 29. percben szabadrúgás után Abu Fani valószínűleg begyakorolt figurából Sigér elé emelt, aki azonban a kapusba rúgta a labdát.

 

Botka a tűzzel játszott, de a Fradi hátvédje megúszta a kiállítást

A 38. percben Botka talán a múltat is törlesztve megrúgta Paintsilt, sárga lapot kapott érte. Paintsil még szünet előtt, a 42. percben kis híján góllal törlesztett, az eső félidő legnagyobb helyzeteként a felsőlécet találta telibe. Botka ezután úgy érezte, jobban kezelésbe kell venni a korábbi csapattársat, a 43. percben ismég megrúgta Paintsilt, kicsit tarthattunk tőle, ki ne állítsák, de a válogatott hátvéd megúszta. De csak a piros lapot, Sztankovics a szünetben elővigyázatosságból lecserélte. Miként sérülés miatt Cissét is, akit Abena váltott. 

RAMÍREZ, Cristian; PAINTSIL, Joseph, Genk, Ferencváros
Paintsil és Ramírez a Genk-FTC meccsen (Fotó: Szigetváry Zsolt)

A második félidő élénkebben kezdődött. Előbb a Genknek volt nagy helyzete, Dibusz védte Zeqiri fejesét. A 60. percben Zachariassen rontott ziccert, igaz, lesről indult. A hajrára előbb Owusu állt be Zachariassen, majd Lisztes a gyenge napot kifogó Pesics helyett.

 

Közelebb állt a Fradi a győzelemhez

A 81. percben közel állt a gólszerzéshez a Fradi. Abu Fani szögletéből Owusu közelről a kapufát találta el. A hajrában egyértelműen a Ferencváros játszott inkább a győzelemért. Gólt azonban nem sikerült szerezni, maradt a 0-0, ami idegenben mindenképpen jó eredmény. Részsiker, hogy a hazaiaktól Toluwalase Arokodarét kiállították. Mivel a Fiorentina kiütötte a Csukaricskit, hármas holtverseny van a csoport élén, amiben most a Fiorentina az első, a Fradi a második.

Konferencialiga, F csoport, 3. forduló:
KRC Genk–Ferencváros 0-0
Fiorentina–Csukaricski 6-0

Az állás: 1. Fiorentina 5 pont (10-4), 2. Ferencváros 5 (5-3), 3. Genk 5 (4-2), 4. Csukaricski 0.

 

Borítókép: Sigér Dávid közel járt a gólszerzéshez (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.