Videón az eset, amely miatt lesérült Varga Barnabás

Varga Barnabás vasárnap egy fejpárbajt követően sérült meg vasárnapi a DVTK ellen a labdarúgó NB I 10. fordulójának rangadóján. Dejan Sztankovics szerint a Fradi bombaformában lévő játékosa azért sérült meg, mert túl nagy terhelést kapott a közelmúltban, a válogatottban majdnem végigjátszotta a Szerbia és Litvánia elleni találkozót is. Varga Barnabás el sem utazott Belgiumba, az KRC Genk elleni Konferencialiga-mérkőzésre.

2023. 10. 26. 7:30
VARGA Barnabás; HOLDAMPF Gergõ
Miskolc, 2023. október 22. Holdampf Gergõ, a Diósgyõr (j) és Varga Barnabás, a Ferencváros játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Ferencvárosi TC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2023. október 22-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan attól a pesszimistább ferencvárosi szurkolók tartottak, Varga Barnabás, a csapat bomaformában lévő támadója több hétre harcképtelenné vált, miután megsérült a DVTK elleni vasárnapi bajnokin, le is kellett cserélni a centert. A középcsatár az elmúlt hetekben ontotta a gólokat, mind a Fradiban, mind a magyar válogatottban számtalan mérkőzésen betalált, nem véletlen, hogy európai összevetésben is a legszűkebb élmezőnyben található.

Magyarország Szerbia Varga Barnabás Milenkovics Gudelj
Varga Barnabás őrzése a szerbeknek is gondot jelentett (Fotó: Mirkó István)

Éppen ezért ijedtek meg a zöld-fehét hívek, amikor a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzés második félidejének 52. percében le kellett őt cserélni. Már a Fradi edzője, Dejan Sztankovics szavai sem kecsegtettek túl sok jóval, annak ellenére, hogy a találkozó után ő még bizakodóbb volt.

Varga Barnabás sérülése valahol természetes, hiszen nagyon sok energiát beleadott a válogatott meccsekbe is […] ha az ember a válogatottban játszik, akkor ez egyfajta ár, amit meg kell fizetni. Nagyon remélem, minél hamarabb vissza tud majd térni

reménykedett akkor még a szerb szakember.

Időközben kiderült, hogy az épp a 29. születésnapját ünneplő csatárnak combizomhúzódása van, és előreláthatóan több hét is eltelik, mire újra hadrafogható nem lesz. 

 

Ez azt jelenti, hogy nemcsak a Fradi Genk elleni öszecsapásait, de a magyar válogatott két utolsó Eb-selejtezőjét is kénytelen lesz kihagyni.

Szomorú egybeesés, hogy a ferencvárosiaknak tavasszal sem volt szerencséjük a nemzetközi kupában a sérülésekkel, akkor példátlan sérüléshullám sújtotta őket. Például a márciusi Bayer Leverkusen elleni EL-nyolcaddöntőkön Tokmac, Owusu, Samy Mmaee, és Besics sem játszhatott, utóbbi két futballista egy-egy túl keményre sikeredett belépő után sérült le bajnoki mérkőzéseken.

Ezúttal azonban nem erről volt szó, Varga Barnabás egy ártalmatlan fejpárbajt követően kapott a combjához a 49. percben, amely után nem sokkal le kellett cserélni Diósgyőrben.

A Médiaklikk felvételén 1:22:55-től látható az ominózus ütküzés.

A Fradi csütörtök este 21 órától lép pályára a KRC Genk otthonában, az EKL-csoport tabelláját a zöld-fehérek vezetik négy ponttal, az ugyancsak négypontos genkiek előtt.

Borítókép: Nem ez volt az a bizonyos fejpárbaj – a diósgyőri Holdampf Gergő és Varga Barnabás, a Ferencváros játékosa küzd egymással a diósgyőri DVTK Stadionban 2023. október 22-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.