Sztankovics berúgta volna Sigér helyzetét? A játékos és az edző válasza

A Ferencváros nem lehet elégedetlen, a 0-0-s döntetlen jó eredmény a Genk vendégeként a Konferencialiga csoportkörének 3. fordulójában. Legfeljebb amiatt lehet némi hiányérzetünk, hogy a Fradi akár meg is nyerhette volna a mérkőzést. Az első félidőben Sigér, a másodikban Owusu előtt adódott nagy lehetőség. Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője összességében elégedett a döntetlennel. Sztankovics Sigér helyzetéről érdekesen osztotta meg a véleményét.

2023. 10. 27. 7:32
ROMDHANE, Ben; SIGÉR Dávid, Genk, Ferencváros
Labdarúgó Konferencia-liga - Genk - Ferencvárosi TC Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tíz éve abbahagytam a labdarúgást, úgy nézek ki, mint egy testőr – felelte elmésen Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője a Nemzeti Sport kérdésére, vajon ő gólt lőtt volna-e abból a helyzetből, amit Sigér Dávid kihagyott a Genk elleni mérkőzés első félidejében, amikor szabadrúgásból Abu Fani emelte a középpályás elé a labdát. – Sigér rengeteget futott, három ember munkáját végezte el, nem csoda, ha a 90. percben már nem tudott kapura lőni. Végig nagyon koncentráltan, keményen, okosan játszott. Remekül futballozott, tisztelem a játékát – idézi az Origó Sztankovics nyilatkozatának folytatását. Sztankovics sokadszorra dicséri meg a nyilvánosság előtt Sigér Dávidot, akit korábban úgy jellemzett: ő a Ferencváros vezére a pályán. A Fradi trénere elégedett a 0-0-s döntetlennel, de azért van benne némi hiányérzet.

SIGÉR Dávid, Vandevoordt, Genk, Ferencváros
A nagy pillanat, amiről Sztankovics is beszélt: Vandevoordt védi Sigér Dávid lövését. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– A csoportunkban minden meccs fontos, minden megszerzett pontnak jelentősége van. Elégedett vagyok az öt ponttal, de az öltözőben ki fogjuk elemezni a meccset. A fiúk viszont minden dicséretet megérdemelnek – jelentette ki Dejan Sztankovics a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. – Fontos, ha nem nyerünk, legalább ne veszítsünk! Ezt is meg kell tanulnia egy csapatnak. Kőkemény mérkőzés volt, taktikailag is nagyon figyelni kellett a részletekre. Persze jó lett volna győzni, de a Genk nagyon gyors csapat, vannak kifejezetten veszélyes futballistái. Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de a végsőkig harcoltunk. Rengeteg szurkoló elkísért bennünket ezúttal is, miattuk is harcoltunk, küzdöttünk.

 

Sztankovics: Decemberig ki kell tartani!

A taktikai részletek alatt Sztankovics arra is célzott, hogy Ibrahim Cissé megsérült, pedig korán sárga lapot kapott, ezért a szerb edző mindkettőjüket lecserélte, tehát át kellett alakítani a védelmet. Bizony egyre több a hiányzó a csapatból, Sztankovics erről is beszélt. – Nincs Traoré, Varga, az első félidő után Cissét is elvesztettük, Besic is sérüléssel bajlódott. Fontos, minőségi játékosok nincsenek, de a koncentrációt meg kell őrizni december közepéig, és majd utána pihenünk – adta ki a feladatot Sztankovics. Abba egyelőre nem kívánt belemenni, hogy két hét múlva a Genk ellen hazai pályán bátrabban, több kockázatot vállalva játszik-e a Ferencváros.

 

Sigér Dávid: Mi örülhetünk jobban az egy pontnak

A Ferencváros a mérkőzés után egyből hazaindult, Sigér Dávid a repülőtéren értékelte a mérkőzést az Origónak. – Kis szerencsével elrúghattam volna a labdát a kapus mellett – jegyezte meg a helyzetéről, de azt is mondta, hogy már nagyon közel volt a kapushoz, sok választása nem lehetett.

Sigér elégedett a 0-0-s döntetlennel, úgy fogalmazott, a Fradi jobban örülhet az egy pontnak.

Konferencialiga, F csoport, 3. forduló:
KRC Genk–Ferencváros 0-0
Fiorentina–Csukaricski 6-0

Az állás: 1. Fiorentina 5 pont (10-4), 2. Ferencváros 5 (5-3), 3. Genk 5 (4-2), 4. Csukaricski 0.

 

Borítókép: Sigér Dávid három ember munkáját végezte el (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.