Szoboszlai megmondta: Nem akarok olyan lenni, mint Steven Gerrard

Amióta kimagasló teljesítményt nyújt a Liverpool mezében Szoboszlai Dominik, időről időre előkerül a párhuzam, miszerint ő lehet az új Steven Gerrard az angol klubban. Erősíti ezt Szoboszlai tetoválása is, hiszen még tinédzserkorában magárra varratta a Liverpool legendájának egy motiváló idézetét. Szoboszlai most a BBC-nek adott interjút, amelyben sok más érdekesség mellett azt is kijelentette, hogy nem akar olyan lenni, mint Gerrard.

2023. 10. 28. 16:09
English Premier League - Liverpool vs Everton
epa10930823 Everton's Dwight McNeil (L) in action with Liverpool's Dominik Szoboszlai (R) during the English Premier League match between Liverpool and Everton in Liverpool, Britain, 21 October 2023. EPA/PETER POWELL No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services' or as NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szurkolók és angol lapok is gyakran mondják, írják, hogy személyében megtalálta Steven Gerrard igazi utódját a Liverpool, és nem véletlen, hogy a magyar középpályás viseli a klublegenda korábbi mezszámát, a nyolcast. Persze vannak, akik még nem ragadtatták el magukat ennyire, mondván Gerrard 710 meccsen 186 gólt szerzett a Liverpool mezében, amelyben Bajnokok Ligáját is nyert, Szoboszlai meg még csak néhány hónapja a csapat tagja.

English Premier League - Liverpool vs Everton
Nehéz féken tartani Szoboszlai Dominikot a Liverpool mezében. Fotó: EPA/Peter Powell

– Ne rohanjunk ennyire előre – reagált a párhuzamra Michael Owen, a Liverpool korábbi aranylabdás csatára. – Amit eddig láttam, tetszik Szoboszlaitól. Nagyszerű a testfelépítése a középpályára, kiválóan lő. De azért várjunk még azzal, hogy Steven Gerrardhoz hasonlítjuk! Nézzük meg, képes lesz-e további öt évig azt tenni, amit eddig láttunk, és akkor elkezdhetjük egy lapon emlegetni őket, akkor kezd közelíteni ahhoz, amit Steven elért.

Szoboszlai: Nem Gerrard vagyok, csak én!

Most maga Szoboszlai is reagált a Gerrard-párhuzamra a BBC-nek a minap adott interjúban.

– Fantasztikus, hogy azt mondják, arról beszélnek, én vagyok az új Steven Gerrard, és Gerrard óta nem volt olyan középpályásuk, mint én – kezdte a 23. születésnapját szerdán ünneplő középpályás. – De nem akarok olyan lenni, mint ő. Én csak önmagam akarok lenni. De persze ha most elém tesznek egy papírt, és azt mondják, hogy ugyanolyan karriert futok be itt Liverpoolban, aláírom.

A Liverpool esélyeiről: kinek kell a második hely?

Szoboszlai, aki csütörtökön az idény során először nem lépett pályára a Liverpool egy meccsén, végig a kispadon ült a Toulouse ellen megnyert mérkőzésen az Európa-ligában, azt is elárulta, hogy határozott cáljai vannak a csapattal.

– Premier League, FA-kupa, Európa-liga – sorolta, hogy mit szeretne megnyerni ebben az évadban. – Kit érdekel a második hely?! Ha megkérdezed a csapattársaimat, szerintem ők is ugyanezt fogják mondani.

Jelenleg Szoboszlai játszotta a legtöbb percet a Liverpool mezőnyjátékosai közül az idényben, a 875 percét Mohamed Szalah követi 858-cal. Az egyiptomi az együttes legnagyobb sztárja, és a magyar játékos ahhoz hasonlította a vele való futballt, mintha videójátékozna.

– Őrületes együtt játszani Mohamed Szalahval – jelentette ki. – Az első napokban kicsit olyan volt, mintha PlayStationön játszottam volna, vagy valami hasonló. Szenzációs volt megismern ezeket a játékosokat, és nem csak a tévén keresztül látni őket. A pályán együtt játszani velük pedig mindennél jobb.

Ezért volt dühös az édesapjára

Szoboszlai újra felidézte az interjúban a Magyarországon már jól ismert történetet, hogy az édesapja miként edzette őt, és már három-négy éves korában flakonok között vezette a labdát otthon.

– A technikámról szólt minden, csak a lövés, a passzolás és a labdakezelés. Ballal, jobbal. Szerintem ezért lett elég jó a technikám. Akkoriban néha dühös voltam rá a sok edzés miatt, de az idő múlásával megértettem, miért tette – jegyezte meg Szoboszlai.

A magyar játékos a hétközi pihentetése után vasárnap térhet vissza a Liverpool kezdőjébe. A csapat a Nottingham Forest ellen lép pályára a Premier League-ben, a mérkőzést idehaza rendhagyó módon a TV2 közvetíti majd élőben 15 órától.

Borítókép: Szoboszlai Dominik már az egyik legnagyobb sztár a Liverpool csapatában (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.