Szoboszlai titkát felfedte Lang, Dibusz élvezte a sortüzet

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 3-1-re legyőzte Montenegrót, ezzel eldőlt, hogy csoportelsőként jutott ki az Európa-bajnokságra. A győzelemhez kellett Szoboszlai Dominik kettő és Nagy Ádám egy gólja, valamint Dibusz Dénes bravúrjai is. A selejtezősorozatot végigvédő Dibusz élvezte azt a néhány másodpercet, amikor egy támadáson belül négyszer is hárított. A magyar válogatott védője, Lang Ádám elárulta, milyen csapatkapitány Szoboszlai Dominik.

2023. 11. 19. 18:11
DIBUSZ Dénes; BALOGH Botond; NEGO Loic
Labdarúgó Eb-selejtező – Magyarország-Montenegró Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország veretlenül zárta az évet és az Eb-selejtezősorozatot is, megnyerte a csoportját, így a második kalapból várja a 2024-es németországi Európa-bajnokság december 2-i sorsolását. A zárás is szépre sikerült: bár Montenegró a félidőben még vezetett a Puskás Arénában, két góljával fordított a magyar csapat, bravúrjaival megőrizte az előnyt, majd a hosszabbításban beállította a 3-1-es végeredményt.

Szoboszlai Dominik Nagy Ádám
Szoboszlai Dominik és Nagy Ádám ünnepel utóbbi találata után (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

– Hidegrázós pillanat volt – mondta Nagy Ádám az M4 Sportnak a hosszabbításban szerzett találatáról, amellyel eldőlt a három pont sorsa. – Döntő jelentőségű volt, hogy Szoboszlai Dominik három perc alatt két góllal meg tudta fordítani a mérkőzést. A félidőben kissé össze kellett szednünk magunkat, bár nem éreztem, hogy megérdemelten szereztek vezetést a montenegróiak, hiába volt meddő fölényünk, a focit gólra játsszák. Taktikailag kicsit tisztáznunk kellett néhány dolgot, ez is kellett a fordításhoz. Nagyon várjuk az Európa-bajnokságot.

A fordítás Szoboszlai Dominik érdeme volt, a csapatkapitány két percen belül két gólt lőtt. Ezután viszont Dibusz Dénes bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy ne egyenlítsen Montenegró.

Dibusz Dénes örül, hogy néhányszor eltalálta a labda

A Ferencváros kapusa egyszer két, majd később négy lövést védett egyetlen támadáson belül.

– A kapusok élvezik, ha sorban jönnek a lövések, a védések után várjuk, hogy jöjjön a következő. Egymás után háromszor is eltaláltak a labdával, tudtam időben reagálni, az utolsó lövésnél már szerencsém volt, hogy a támadó rosszul találta el a labdát, szinte üres kapus helyzet volt – szerénykedett Dibusz Dénes az M4 Sport kamerája előtt.

A kapus egyike annak a hat magyar játékosnak, aki jövő nyáron harmadszor lehet Eb-kerettag, ám az egyetlen közülük, aki még nem léphetett pályára Európa-bajnokságon. Dibusz számára egyénileg és a csapat szempontjából is a mostani volt a legkülönlegesebb selejtezősorozat.

– Ez volt a legsimább kijutás, veretlenül csoportelsők lettünk, hatalmas dolgot vittünk véghez, úgyhogy ezt kell az első helyre tenni. Ebben a sorozatban szerepeltem a legtöbbet, ezt a sikert tudom teljesen a magaménak érezni – fogalmazott Dibusz Dénes.

Milyen csapatkapitány Szoboszlai Dominik?

is harmadik sikeres selejtezősorozatát vívta meg, viszont ez volt az első, amely során már Szoboszlai Dominik volt a válogatott csapatkapitánya. A rutinos védőt arról kérdezték, milyen csapatkapitány Szoboszlai Dominik.

– Ég benne a nyerni akarás. Lehet, hogy néha kívülről nagyképűnek tűnik, de nem az. A szünetben puffogott kicsit az öltözőben, aztán a második félidőben előlépett, és fordításra vezette a válogatottat.

Borítókép: Nyugi, nyugi! – Dibusz Dénes négyszer egymás után védett (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.