Szoboszlai Dominik ígéretet tett, mindenhol őt ünneplik + videó

A magyar labdarúgó-válogatott 3-1-re legyőzte Montenegrót, így csoportelsőként jutott ki az Európa-bajnokságra. A csapatkapitány, Szoboszlai Dominik két góllal járult hozzá a sikerhez, a siker után pedig a szurkolóknak ígéretet tett: felejthetetlen élmény lesz az Eb. Szoboszlai Dominik klubja, a Liverpool és az UEFA is a magyar sztárt ünnepelte percekkel a lefújás után.

2023. 11. 19. 17:36
SZOBOSZLAI Dominik
Labdarúgó Eb-selejtező – Magyarország-Montenegró Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

ismét bizonyított. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-s hátrányban volt Montenegró ellen, amikor a csapatkapitány megvillant, szenzációs szóló végén egyenlített, majd másfél perccel később már a vezetést is megszerezte. A harmadik magyar gól is Szoboszlai Dominik lövése után született: bár a lövését még kitolta a kapus, a kipattanóból beállította a 3-1-es végeredményt.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik jobbal és ballal is gólt lőtt a Montenegró elleni Eb-selejtezőn (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A lefújás után Szoboszlai Dominik felmászott a szurkolók közé, onnan tapsoltatta meg külön-külön a játékosokat, a magyar válogatott szakmai stábját, majd a szurkolókat is.

Mit ígért Szoboszlai Dominik?

Egyet megígérhetek a csapat nevében: ez csak a kezdet. Jövő nyáron olyat csinálunk, ami felejthetetlen lesz

– fogalmazott a magyar válogatott csapatkapitánya. Később, az M4 Sportnak adott interjúban ezt eredményben nem akarta konkretizálni, de Szoboszlai úgy érzi, hogy jövő nyáron is büszkék lehetünk majd a válogatottra.

– Veretlenül csoportelsők lettünk, ez nagyon nagy dolog – szögezte le Szoboszlai. – Mindenki beletette a saját munkáját az első perctől kezdve, amikor a klubtársaink pihenhettek, mi akkor is dolgoztunk. De a szurkolók arcát látva megérte.

Szoboszlai elismerte, néha „becsukta volna a szemét” a játék miatt, de mindenki mindent beleadott. Az első góljához pedig személyes motivációt is kapott.

– Az ellenfél nyolcasa kicsit túlgondolta a szerepét, motivációt adott, hogy megmutassam neki, hova is jött – mondta Szoboszlai Jankovicsról, akinek kiosztott egy kötényt az egyenlítő találat előtt.

Szoboszlai Dominik a hős

Ezúttal a Liverpool gratulációja sem késett, Szoboszlai Dominik klubja a két percen belül szerzett két gólt emelte ki.

Az Európa-bajnokság hivatalos X-fiókja sem ment el szó nélkül Szoboszlai parádéja mellett.

Borítókép: Szoboszlai Dominik két gólt lőtt Montenegró ellen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.