A szuperliga mentheti meg a Barcelona csapatát?

A projekt mellett végsőkig kitartó Barcelona az Európai Unió bíróságának csütörtöki döntését ünnepli, amelynek köszönhetően életet lehelhetnek az Európai Szuperligába. Nem véletlenül, a pénzszűkében lévő katalán klub hatalmas összeggel gazdagodhat „a hűségéért”.

2023. 12. 21. 13:51
Barcelona
A corner flag with the badge of FC Barcelona flies during the 58th Joan Gamper Trophy football match between FC Barcelona and Tottenham Hotspur FC at the Estadi Olimpic Lluis Companys in Barcelona on August 8, 2023. (Photo by Pau BARRENA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Unió bírósága csütörtökön azt a döntést hozta, miszerint nem felel meg az EU versenyszabályzatának az, hogy a FIFA-nak és az UEFA-nak saját szabályzata szerint lehetősége van megakadályozni konkurens sorozatok indítását, valamint megbüntethetik az ezekben szereplő klubokat és játékosokat.

FC Barcelona v Real Madrid CF - La Liga Santander Laporta Pérez
A Barcelona elnöke, Joan Laporta és a Real Madrid első embere, Florentino Pérez gratulálhatnak egymásnak Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton

Az ítélet a Barcelona és a Real Madrid vezetőit különösen boldoggá teszi, ennek az örömüknek hangot is adtak. Nem véletlenül, hiszen a tizenkét alapító közül csak ez a két klub tartott ki az Európai Szuperliga mellett, amely a döntésnek köszönhetően új lendületet kaphat. 

A Barcelona és a Real Madrid pedig hatalmas összeget „ellenállási bónusz” címszó alatt. Mint arról a Mundo Deportivo katalán lapra hivatkozva az Origó beszámol, a kezdeményezés mögött álló A22 Sports nevű cégtől akár egymilliárd eurót is átutalhatnak a két egyesületnek, miközben az UEFA fő versenysorozatában, a Bajnokok Ligájában még győztesként is nagyjából „csak” 120 millió eurót tudnak keresni.

A tőkeinjekció pedig a Barcelonának különösen fontos lehet, mivel a katalán klub évek óta pénzügyi válságban van, amelyből minden ellenlépése ellenére sem tud kilábalni.

Borítókép: A Barcelona címere (Fotó: AFP/Pau Barrena)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.