Lautaro Martínez tizenegyest hibázott, majd megsérült + videó

Címvédőként csak a nyolcaddöntőben csatlakozott a Coppa Italia mezőnyéhez az Internazionale, a forduló azonban máris a végállomást jelentette a milánói csapat számára. Simone Inzaghi a Bologna elleni kiesés mellett Lautaro Martínez sérülése miatt is aggódhat. A Thiago Motta edzette Bologna hosszabbítás után nyert 2-1-re a Giuseppa Meazza Stadionban, pedig az Inter a rendes játékidőben továbbjuthatott volna, ha Lautaro Martínez értékesíti a tizenegyesét.

2023. 12. 21. 10:29
Inter vs Bologna  - Coppa ItaliaTIM 2023/2024
Foto Spada/LaPresse 20 dicembre 2023 - Milano, Italia - sport, calcio - Inter vs Bologna - Coppa ItaliaTIM 2023/2024 - Stadio San Siro. Nella foto: (Bologna FC);esultanza finale December 20 , 2023 Milan, Italy - sport, calcio - inter vs Bologna - Italian Cup TIM 2023/2024 - San Siro Stadium. In the pic: (Bologna FC); celebrates winning the match (Photo by Spada/LaPresse/Sipa USA) Fotó: Spada/LaPresse/Sipa USA via Reut
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lautaro Martínez nagyban hozzájárult az Inter eddigi erős idényéhez. A világbajnok támadó tizenöt góllal, fölényesen vezeti a Serie A góllövőlistáját, a Bajnokok Ligája-beli továbbjutáshoz pedig két találattal járult hozzá. A Coppa Italia nyolcaddöntőjében viszont Lautaro Martínez tizenegyest hibázott, majd megsérült, a Bologna pedig hosszabbítás után 2-1-re nyert Milánóban, ezzel kiejtette a címvédő Intert.

FC Internazionale v Bologna FC - Coppa Italia Lautaro Martínez of FC Internazionale competes for the ball with Sam Beuke
Lautaro Martínez (narancssárgában) igazán rossz hangulatban zárhatta a Bologna elleni kupameccset (Fotó: IMAGO/Nicolo Campo via Reuters)

Simone Inzaghi, az Internazionale vezetőedzője inkább a sérülés miatt aggódhat. A kupakiesés is fájhat, de a bajnoki listavezető és a BL-folytatásra készülő Inter aligha véletlenül kezdett B-csapattal a Bologna ellen.

Lautaro Martínez csak sérülés miatt játszott

Ha Alexis Sánchez nem lenne sérült, Lautaro Martínez is pihenhetett volna, így viszont ott volt a pályán az argentin támadó, egészen a 99. percig, amikor le kellett cserélni. Ha a rendes játékidőben Martínez értékesíti a tizenegyesét, talán már nem is tartott volna a mérkőzés.

– Remélem, nem túl komoly a sérülés. Az orvosi stáb viszonylag nyugodtnak tűnt, de gyors részletes vizsgálatra lesz szükség, két és fél nap múlva újabb meccset játszunk – utalt Inzaghi arra, hogy az olasz bajnokságban nincs téli szünet, december 22–23-án, majd 29–30-án is Serie A-fordulót rendeznek.

Az Inter vezetőedzője úgy érezte, csapata megérdemelte volna a továbbjutást, viszont dicsérte a Bologna cserejátékosát: Joshua Zirkzee két gólpasszt osztott ki a hosszabbítás második félidejében, így fordítottak a vendégek.

Thiago Motta, a Bologna sikerkovácsa

A továbbjutó Bologna vezetőedzője, Thiago Motta valamennyi játékosát dicsérte, de figyelmeztetett, hogy még csak felénél tart az idény. A Bologna bravúrja ugyanis egyáltalán nem a semmiből jött, a csapat az Inter, a Juventus és a Milan mögött a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen áll a bajnokságban.

Thiago Motta, aki játékosként tagja volt a 2010-ben triplázó Internek, a Genoa és a Spezia után a harmadik olasz csapat kispadján ül. Az első szerepvállalása nem volt sikeres, a Spezia élén már elérte a célt, a bennmaradást.

A Bologna irányítását tavaly a tragikus sorsú Szinisa Mihajlovicstól vette át, s idén már az élcsapatok körének ajtaján kopogtat a Bologna.

Borítókép: A Bologna bravúros továbbjutást ünnepelhetett (Fotó: Spada/LaPresse/Sipa USA via Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.