Klopp: Szoboszlai gólja jelentette a különbséget + videó

A Liverpool 5-1-re legyőzte az angol Ligakupa negyeddöntőjében a West Ham Unitedet. Az első gólt Szoboszlai Dominik lőtte. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője áradozott a csapatáról, s kiemelte Szoboszlai Dominik góljának jelentőségét is. Az elődöntőben Klopp együttese egy másik londoni csapat, a Fulham ellen játszik, kétmeccses párharcot.

2023. 12. 21. 7:29
Jürgen Klopp
Sheffield, 2023. december 7. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje ünnepli csapata 2-0 arányú gyõzelmét az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League 15. fordulójában játszott Sheffield United-Liverpool FC mérkõzés végén Sheffieldben 2023. december 6-án. MTI/AP/Jon Super Fotó: MTI/AP/Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United elleni frusztráló 0-0 után egészen más hangulatott keltett a Liverpool háza táján a szerda esti Ligakupa-mérkőzés. kezdte a gólgyártás, a Liverpool pedig végül 5-1-re nyert. Jürgen Klopp a kiütéses siker után nem fukarkodott a nyilvános dicsérettel, s nem meglepő, hogy fontos találata után Szoboszlai is bekerült a pozitív értelemben kiemelt játékosok körébe.

Szoboszlai Dominik gólöröm West Ham Ligakupa Jürgen Klopp Liverpool
Szoboszlai Dominik szerezte a Liverpool nagyon fontos első gólját, Jürgen Klopp is kiemelte a találat jelentőségét (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 Pedig bizonyos szempontból nagyon hasonlított a mérkőzés a Manchester United elleni 0-0-hoz.

– Egy mélyen védekező csapat ellen a legnehezebb futballozni. A Manchester United ellen ennek ellenére leadtunk harminc lövést a kapura, de mégsem hoztunk igazán jó döntéseket vagy éppen nem voltak jól eltalált lövések. Néha a különbséget néhány centi jelenti egyetlen játékos lábában.

Ha csak a West Ham elleni első félidőt nézzük, Szoboszlai Dominik gólját leszámítva nem volt nagy a különbség.

Domináltunk, de csak abból a támadásból szereztünk gólt. Aztán a másodikban már minden összejött támadásban – hasonlította össze a két mérkőzést Jürgen Klopp.

Szoboszlai Dominik nagyon jól játszott

Az eredmenyek.com osztályzatai alapján a kétgólos Curtis Jones (8,8) volt a Liverpool legjobbja, (8,2) és Szoboszlai Dominik (7,9) volt még a top 3-ban.

– Jones még jobban játszott, mint az elmúlt hónapokban. Szoboszlai nagyon jól teljesített. Endo nagyon jól játszott. Aztán ott volt Gakpo, szintén jó meccsel, Núnez a szélről jelentett veszélyt – áradozott Klopp a játékosairól.

A Liverpool közel került ahhoz, hogy 2022 után 2024-ben is döntőt játszhasson a sorozatban, ehhez a Fulhamet kell búcsúztatnia kétmeccses párharcban. A másik ágon a Chelsea a másodosztályú Middlesbrough ellen mérkőzik.

 Borítókép: Jürgen Kloppot Szoboszlai Dominik is megörvendeztette (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.