A Liverpool edzője őszintén Szoboszlai formájáról: Ezt kellene tennie!

Szoboszlai Dominik az eddigi legszebb gólját az angol Ligakupa harmadik fordulójában lőtte a Liverpool mezében, szerda este pedig már a sorozat negyeddöntőjében a West Ham United ellen lép pályára a csapata. Szoboszlai a kupákban általában kisebb-nagyobb pihenőt kap, és vélhetően a legjobbjait Jürgen Klopp most is a szombati, Arsenal elleni Premier League-rangadóra tartalékolja. A West Ham elleni csata előtt ugyanakkor Szoboszlai formája volt a téma, a Liverpool másodedzője beszélt a magyar középpályásról hosszabban.

2023. 12. 20. 5:37
English Premier League - Crystal Palace vs Liverpool
epa11018988 Dominik Szoboszlai of Liverpool looks on during the English Premier League match between Crystal Palace and Liverpool in London, Britain, 09 December 2023. EPA/DANIEL HAMBURY EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: DANIEL HAMBURY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre többet lehet olvasni arról az angol sajtóban , hogy teljesítménye visszaesett. Mihez képest persze, hiszen a magyar válogatott csapatkapitánya igen magasra tette a lécet, mindenkit meglepett azzal, hogy milyen erősen kezdett a Liverpool mezében. Természetes, hogy ezt a szintet – főleg az első angliai idényében – nem tudja folyamatosan hozni, de a gyengébb teljesítmény is azt jelenti esetében, hogy továbbra is stabil kezdő a fontos meccseken, Jürgen Klopp vezetőedző pedig meg is védte, miután legutóbb lecserélte őt a Manchester United elleni rangadón.

English Premier League - Liverpool vs Manchester United
Szoboszlai Dominikot legutóbb a Liverpool másodedzője vette védelmébe. Fotó: EPA/Adam Vaughan

Szoboszlai formája ugyanakkor most téma Angliában, olyannyira, hogy a West Ham United elleni Ligakupa-meccs előtt tartott sajtótájékoztatón is szóba került. A második számú hazai kupasorozatot ha le nem is nézi a Liverpool, de azért beárazza, hogy ilyenkor nem Klopp jelenik meg az újságírók előtt, hanem a másodedző, Pepijn Lijnders. Ő válaszolt hosszasan a Szoboszlai formáját firtató kérdésre.

Mi kell, hogy Szoboszlai újra „régi” legyen?

– Huszonkét éves (valójában huszonhárom – a szerk.), még nagyon fiatal – idézte a Liverpool hivatalos honlapja az edzőt. – Örülünk, hogy máris nagy hatást gyakorolt, tudjuk, mire képes. Az egyetlen módja, hogy visszatérjen a korábbi színvonalhoz, hogy keményebben, jobban dolgozik. Ritmusban van, mert folyamatosan játszik. Nem állítom, hogy eddig nem csinálta jól ezeket a dolgokat, értsétek jól, amit mondok. Karakteres játékos, aki meg akarja mutatni, hogy fontos a csapatnak. Amíg ezt így folytatja, amíg harcol, és a csapat is stabil lesz körülötte, akkor vissza fog térni a legjobbjához. De már láthattuk, mit tud, és tudjuk, hogy szükségünk van rá. Az előző idényben mindenki azt mondta, hogy meg kell újítani a középpályánkat, új fiúkra van szükségünk. Most itt vannak ezek a srácok, és néhányuknak mindig lesznek keményebb időszakok a szezonban. Egyszerűen csak örülünk, hogy itt van velünk.

A Liverpool trófeát akar nyerni

Jobban szerepel a Premier League-ben a Liverpool, mint azt sokan gondolták volna a szezon előtt, a második helyen áll a bajnokságban, mindössze egy ponttal lemaradva az Arsenal mögött. Szombaton tehát a londoniak elleni hazai rangadó jelenleg aranycsatának is beillik, és nyilván a héten az a kiemelt meccs Jürgen Klopp szemében.

Ugyanakkor a West Ham elleni Ligakupa-találkozó is lényeges mérkőzés, egyrészt, mert az Anfield Roadon minden meccs fontos, másrészt mert a Liverpool az előző idényben nem nyert semmit, a mostaniban így mindenképpen szerezne legalább egy trófeát. A legkönnyebben talán a Ligakupát lehet megnyerni. Főleg, hogy ez már a negyeddöntő, és már nincs igazán félelmetes rivális versenyben (a Manchester City és az Arsenal korábban búcsúzott). A Liverpool mellett a két papíron legerősebb még versenyben lévő csapat, a Chelsea és a Newcastle United egymás ellen játszott a negyeddöntőben, a londoniak tizenegyesekkel jutottak tovább a botrányt hozó meccsen.

A Leicester elleni Szoboszlai-gól:

A bajnokságban eddig mindig kezdő Szoboszlai a kupasorozatokban általában csere szokott lenni, de a Ligakupáról már így is vannak szép emlékei. A harmadik fordulóban bombagólt lőtt a Leicester City ellen, egy hasonló találat a West Ham ellen is felrobbantaná az Anfielden a hangorkánt.

Angol Ligakupa, negyeddöntő, szerda:

Liverpool–West Ham United 21.00 (tv: Match 4)

Kedden játszották:
Everton–Fulham 1-1, tizenegyesekkel 6-7
Port Vale–Middlesbrough 0-3
Chelsea–Newcastle United 1-1, tizenegyesekkel 4-2

Borítókép: Szoboszlai Dominik a West Ham United ellen már az elődöntőbe juthat a Liverpoollal (Fotó: EPA/Daniel Hambury)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.