Rendőrségi ügy és botrány lett a Chelsea drámai sikeréből a Newcastle ellen + videó

Drámai körülmények között, tizenegyesekkel jutott tovább a Chelsea az angol Ligakupa negyeddöntőjéből a Newcastle United ellen kedden este. A meccs negatív hőse a kétszer is sorsdöntő hibát elkövető Kieran Trippier volt, ám nála is nagyobb bajba kerülhet az a férfi, aki a Chelsea kései egyenlítő gólja után a pályára rohant, és a Newcastle kapusát inzultálta. A rendőrség vizsgálatot indít az ügyben.

2023. 12. 20. 7:43
Carabao Cup - Chelsea FC vs Newcastle United
epa11037916 Chelsea's coach Mauricio Pochettino celebrates with players after winning on penalties during the Carabao Cup quarter-finals soccer match between Chelsea FC and Newcastle United, in London, Britain, 19 December 2023. EPA/ISABEL INFANTES EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ISABEL INFANTES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi elsősorban a Liverpool szerda esti, West Ham United elleni meccsére figyelünk miatt az angol Ligakupa negyeddöntőjében, de a legjobb nyolc között a legnagyobb rangadó a Chelsea–Newcastle United meccs volt, amelyet a londoniak tizenegyespárbajban nyertek meg.

Carabao Cup - Chelsea FC vs Newcastle United
Mihajlo Mudrik kései gólja a sírból hozta vissza a Chelsea továbbjutásának esélyét. Fotó: EPA/Isabel Infantes

Egészen a rendes játékidő hosszabbításáig a Newcastle vezetett 1-0-ra Callum Wilson góljával a Stamford Bridge-en, ám az utolsó pillanatokban, a 92. percben kiegyenlített a Chelsea Mihajlo Mudrik révén. Az ukrán támadó góljához Kieran Trippier nagy hibája kellett, aki egy beadás után sután a saját kapuja előterébe fejelte vissza a labdát, erre csapott le Mudrik.

 

A Chelsea megmentője vigasztalta a negatív hőst

Trippier drámája ezzel nem ért véget, a tizenegyeseknél ugyanis mellélőtt, ami után a Chelsea 4-2-es győzelmet aratott a párbajban. Az angol válogatott védőt a Chelsea hőse, Mudrik vigasztalta a közösségi médiában a meccs után.

„Kieran, csak annyit mondanék: maradj erős! Néha a rossz dolgok megtörténnek, de csak gondolj arra, hogy erős futballista vagy, a többi nem számít” – üzente az ukrán az Instagramon.

 

A pályára rohanó szurkoló miatt rendőrségi vizsgálat indul

A Chelsea győzelmét némileg beárnyékolja egy szurkolói botrány. Mudrik kései egyenlítő gólja után egy férfi nem bírt magával a lelátón, a pályára rontott, a biztonságiak nem tudták feltartóztatni, így a Newcastle kapusa, Martin Dubravka közelébe férkőzött, akit a mellkasával meg is lökött.

A Daily Mail cikke szerint a Chelsea és a rendőrség is vizsgálatot indít az ügyben. Mindkét edző elítélte a történteket.

– Az ilyesmi mindig kiábrándító és veszélyes. Óvatosnak kell lenni, mert ilyenkor a játékosok veszélybe kerülnek. Ezzel a magatartással nem értek egyet, és csalódott vagyok miatta – sajnálkozott Mauricio Pochettino, a Chelsea edzője, akinek pedig a továbbjutás legalább egy kis sikerélményt adott, hiszen a londoniak borzasztó idényt futnak, a Premier League-ben csak a 10. helyen állnak. A Ligakupában viszont már ott vannak az elődöntőben, ahol akár Szoboszlai Liverpooljával is találkozhatnak majd.

Angol Ligakupa, negyeddöntő, szerda:

Liverpool–West Ham United 21.00 (tv: Match 4)

Kedden játszották:
Everton–Fulham 1-1, tizenegyesekkel 6-7
Port Vale–Middlesbrough 0-3
Chelsea–Newcastle United 1-1, tizenegyesekkel 4-2

 

Borítókép: Pochettino és a Chelsea drámai továbbjutást ünnepelhetett (Fotó: EPA/Isabel Infantes)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.