Ha ligakupa, akkor Szoboszlai-bomba + videó

Szoboszlai Dominik gyönyörű góljával szerezte meg a vezetést a Liverpool a szürke West Ham United ellen az Angol Ligakupa szerdai negyeddöntőjében. A Vörösök a remek első félidős teljesítményükre a másodikban még rátettek egy lapáttal, végül 5-1-re intézték el a fővárosi vendégeiket, így bejutottak a legjobb négy közé a kupasorozatban.

2023. 12. 20. 21:47
SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2023. december 20. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa (k) ünnepel, miután gólt lõtt a West Ham United ellen az angol labdarúgó-ligakupa negyeddöntõjében játszott Liverpool West Ham United mérkõzésen a liverpooli Anfield stadionban 2023. december 20-án. MTI/AP/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool az előző idényben egy trófeát sem vitt haza a vitrinbe, így most minden sorozatban, még az olykor lesajnált ligakupában is igyekeznek odatenni magukat. Ennek megfelelően a West Ham United elleni negyeddöntős párharcra – a kupasorozatokra vonatkozó szokásával ellentétben – nem tartalékos csapatot küldött pályára, hanem majdnem a legerősebb kezdőjét , mindössze a kapus Alisson Beckert, Mohamed Szalaht és Trent Alexander-Arnoldot ültette le a kispadra. viszont kezdett, és ha már ott volt, a 28. percben megszerezte a ligakupában lassan szokásosnak mondható (két fordulóval korábban a Leicester elleni mérkőzésen sült el a lába) bombagólját.

SZoboszlai Dominik Harvey Elliott
Szoboszlainak (balra) és Elliottnak nem véletlenül ért fülig a szája Fotó: AFP/Oli SCARFF

Túlzás lenne azt állítani, hogy Jürgen Klopp vöröseinek sok ziccerük lett volna az első játékrészben, de távolról a gólon kívül is akadtak veszélyes próbálkozásaik. A West Ham egyetlen helyzetet sem tudott felmutatni az első negyvenöt percben.

A második félidőben pedig még nyomasztóbb lett a liverpooli fölény, egyértelmű volt, hogy a hazaiak szeretnék minél előbb lezárni a mérkőzést. Nem is kellett sokáig várniuk a második találatra, Darwin Núnez ütempasszát Curtis Jones váltotta gólra az 56. percben. 

 

Szoboszlai egy órát kapott

Szoboszlai nem csak a góljával üzenet a kritikusainak . Az első félidő alatt ő adta a legtöbb kulcspasszt (3), több lövéssel is próbálkozott. Mindezek ellenére sem maradt sokáig a pályán, Jürgen Klopp minden bizonnyal már az Arsenal elleni szombati rangadót (18.30, tv: Spíler 1) is szem előtt tartva a 60. percben lecserélte a magyar középpályást, illetve és Wataru Endo is távozott. A helyükre pedig Szalah, Alexander-Arnold és Ibrahima Konaté érkezett.

A Liverpool a kétgólos előny birtokában sem vett vissza a tempóból. Olyannyira nem, hogy utolsó húsz percben is potyogtak a gólok. Ugyan a West Hamnek is jutott egy szépítő találat, a másik oldalon viszont Cody Gakpo, Szalah és Jones (másodszor) is megrezegtette a hálót. Ezzel a Liverpool meglepően simán, 5-1-re győzött, és a Fulham, a Middlesborough, valamint a Chelsea után bejutott az Angol Ligakupa elődöntőjébe.

Szoboszlai gólja az összefoglaló elején:

Angol Ligakupa, negyeddöntő, szerda:

Liverpool–West Ham United 5-1
gólszerzők: Szoboszlai (28.), Jones (56., 85.), Gakpo (71.), Szalah (82.), ill. Bowen (77.)

Keddi eredmények:
Everton–Fulham 1-1, tizenegyesekkel 6-7
Port Vale–Middlesbrough 0-3
Chelsea–Newcastle United 1-1, tizenegyesekkel 4-2

Borítókép: Szoboszlai Dominik gólöröme (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.