Pep Guardiola: Remélem, hogy nem rúgnak ki

Miközben Pep Guardiola a szaúd-arábiai klubvilágbajnokságon az idei ötödik trófeája elhódítására törekszik a Manchester Cityvel, a sikeredző a keddi mérkőzést követő sajtótájékoztatón a jövőjét firtató kérdésekre is válaszolt.

2023. 12. 20. 16:02
FIFA Club World Cup 2023 MD-1 - Manchester City Pep Guardiola
epa11036060 Manchester City manager Pep Guardiola attends a joint press conference at the FIFA Club World Cup in Jeddah, Saudi Arabia, 18 December 2023. Urawa Red Diamonds face Manchester City in the FIFA Clubs World Cup seminfinal on 19 December 2023. EPA/ALI HAIDER Fotó: EPA/ALI HAIDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City kissé megtorpant az utóbbi időben, az elmúlt hat fordulóban mindössze egyszer tudott győzni az angol bajnokságban, így a Premier League negyedik helyére csúszott vissza a címvédő. A történtek miatt Pep Guardiola futballistái a klubvilágbajnokságon vigasztalódhatnak, amelynek keddi elődöntőjében 3-0-ra nyertek az ázsiai BL-ben győztes Urava Red Diamonds ellen. Az idén már négy trófeát (FA-kupa, Premier League, Bajnokok Ligája és Európai Szuperkupa) begyűjtő City pénteken 19 órakor az egyiptomi al-Ahli együttesét legyőző, brazil Fluminensével csap össze a fináléban.

Pep Guardiola csapata idei ötödik trófeáját szerezheti meg
Pep Guardiola csapata idei ötödik trófeáját szerezheti meg Fotó: EPA/Ali Haider

 

Guardiola egyelőre nem készül sehova

A manchesteriek elődöntőjét követő sajtótájékoztatón nemcsak a mérkőzés történéseiről és a klubvilágbajnoki cím esetleges elhódításáról kérdezték Guardiolát, hanem a jövőjéről is. Nevezetesen arról, hogy azt az angol klubnál, esetleg a spanyol válogatottnál képzeli-e el.

– Hogy irányítanám-e a spanyol válogatottat? Boldog vagyok a Manchester Citynél, sőt nagyon-nagyon boldog. Egy év van még hátra a szerződésemből (2025 nyarán jár le – a szerk.), remélem, hogy addig nem rúgnak ki, és itt maradhatok a klubnál – tért ki a kérdés elől a katalán szakember.

Ez a veszély aligha fenyegeti Pep Guardiolát, aki 2016-os kinevezése óta tizenöt trófeát szerzett a Manchester Cityvel.

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: EPA/Ali Haider)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.