Szoboszlai bankot robbantott, a Liverpool legértékesebb játékosa lett!

Frissítette Szoboszlai Dominik értékét a nemzetközi szakoldal, a Transfermarkt. Ötmillió euróval növekedett a magyar válogatott csapatkapitányának ára, Szoboszlai így már 75 milliót kóstál, amivel holtversenyben a Liverpool legdrágább futballistája lett.

2023. 12. 20. 11:31
UEFA Europa League - Toulouse vs Liverpool
epa10967124 Dominik Szoboszlai of Liverpool in action during the UEFA Europa League Group E match between Toulouse FC and Liverpool FC in Toulouse, France, 09 November 2023. EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Fotó: GUILLAUME HORCAJUELO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb októberben módosította értékét a Transfermarkt, akkor ötvenről hetvenmillió euróra növelte az értékét. Az volt az első frissítés, amióta a nyáron Angliába igazolt, s a szerkesztők úgy érezték, olyan teljesítményt nyújt a Liverpool mezében, hogy tovább kell növelni az értékét. Az immáron 75 milliót kóstáló Szoboszlai a kolumbiai támadóval, Luis Díazzal holtversenyben a Liverpool legértékesebb játékosa.

English Premier League - Liverpool vs West Ham
Jürgen Klopp jó vásárt csinált Szoboszlai Dominik szerződtetésével. Fotó: EPA/Adam VAUGHAN

Az angol sztárcsapat 70 milliót fizetett Szoboszlai játékjogáért a Lipcsének a nyáron, ugyanis ez az összeg szerepelt a szerződésében kivásárlási záradékként. Amikor Jürgen Klopp úgy döntött, hogy kifizet ennyit érte, azt sokan megelőlegezett bizalomnak tartották, de a jelek szerint Szoboszlai néhány hónap alatt meghaladta az árát.

Érdekesség, hogy lapunk három évvel ezelőtt készített interjút a Transfermarkt értékbecslésért felelős nemzetközi vezetőjével, aki akkor éppen azt jósolta, hogy Szoboszlai értéke 75 millió euróra növekedhet. Akkoriban a magyar játékos az osztrák Salzburgban futballozott, és még csak 25 millió eurót ért.

Szalah, Alexander-Arnold és a többi sztár a vert mezőnyben

Szoboszlai immáron tízmillióval többet ér, mint Mohamed Szalah, a Liverpool legnagyobb sztárja, és ötmillióval megelőzi a szabadrúgások elvégzésénél egyelőre vele szemben előnyt élvező jó barátját, Trent Alexander-Arnoldot. A magyar játékos több mint kétszer annyit ér, mint a Liverpool holland csapatkapitánya, és brazil sztárkapusa, Alisson, akiket 32-32 millió euróra értékelnek.

A Liverpool legértékesebb futballistái:

1. Szoboszlai Dominik 75 millió euró
1. Luis Díaz 75 millió
3. 70 millió
4. Mohamed Szalah 65 millió
4. Alexis Mac Allister 65 millió
4. Darwin Núnez 65 millió
7. Cody Gakpo 50 millió
7. Diogo Jota 50 millió
9. Ibrahima Konaté 38 millió
10. Andy Robertson 35 millió

Szoboszlai csapata a West Ham ellen játszik

Ebben az idényben a Liverpool összes Premier League-meccsén kezdő volt Szoboszlai, aki összességében 22 mérkőzésen három-három gólt és gólpasszt jegyez a klubban. A Liverpool szerda este (21.00, tv.: Match 4) a West Ham United ellen lép pályára az angol Ligakupa negyeddöntőjében az Anfield Roadon. A kupasorozatokban Szoboszlai eddig kisebb-nagyobb pihenőt kapott, s legjobbjait Klopp vélhetően most is tartalékolja majd a szombati, Arsenal elleni bajnoki rangadóra.

Borítókép: Szoboszlai Dominik ára az egekbe szökött (Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.