Erik ten Hag az évszázados mélyponton a MU-val: „Már vártam ezt”

Újabb vereséget szenvedett el a Manchester United. Erik ten Hag csapata szombat este a Newcastle United otthonában kapott ki 1-0-ra. A holland szakember elismerte, hogy megérdemelt volt az ellenfél sikere. Az angol sajtóban már a vereség előtt is azt valószínűsítették, hogy Erik ten Hag lesz az első vezetőedző a Premier League-idényben, aki elveszíti az állását.

2023. 12. 03. 10:44
Erik ten Hag
FBL-ENG-PR-MAN UTD-BRENTFORD Fotó: AFP/Darren Staples
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League 2022/23-as idényében a Manchester United és a Newcastle United a bronzéremért versenyzett egymással, s végül Erik ten Hag csapata fért fel a dobogóra, noha tavasszal 2-0-ra kikapott a Newcastle-től. A Manchester United előző idénye összességében sikeres volt a bajnoki dobogóval, a Ligakupa-győzelemmel és a FA-kupa-döntővel, az idei szereplés miatt viszont Erik ten Hag alatt nagyon inog a kispad.

Anthony Gordon Newcastle United Manchester United Erik ten Hag
Anthony Gordon ünnepelhetett, Erik ten Hag szomorkodhatott a Newcastle United és a Manchester United meccse után (Forrás: X/Newcastle United FC)

A Newcastle United ezúttal Anthony Gordon góljával nyert 1-0-ra a MU ellen, a tavaszi bajnoki és az őszi Ligakupa-meccs után a Szarkák zsinórban harmadszor nyertek a Manchester United ellen, ilyen sorozatra több mint száz éve nem volt példa.

Erik ten Hag csapata a hetedik helyen áll, ez önmagában sem éppen fényes a Manchester United mércéjével, de tovább ront a helyzeten, hogy a csapat valamennyi meccsét elveszítette az élmezőnyhöz tartozó együttesek ellen, az Arsenal, a Tottenham és a Manchester City után most a Newcastle ellen sem volt ellenszere a holland mesternek.

– Már vártam ezt a kérdést. Mindig van valami gond, egyszer az idegenbeli, máskor a hazai forma. Ezen a gondon is felülkerekedünk – mondta Erik ten Hag, amikor a meccs utáni sajtótájékoztatón szembesítették a közelmúlt eredményeivel.

Meddig lesz Erik ten Hag a Manchester United edzője?

A holland szakember alatt inog a kispad, az angol sajtóban őt tartják a legesélyesebbnek arra, hogy a Premier League-idény első kirúgott edzője legyen.

A bajnokságban erős középcsapatként szerepel a MU, a Ligakupából már kiesett, a Bajnokok Ligája-csoportjában pedig utolsó helyen áll, noha a sorsoláskor nem sokan gondolták, hogy a Köbenhavn és a Galatasaray megoldhatatlan feladatot jelent.

Erik ten Hag viszont úgy gondolja, minden rendben lesz, ha tartják magukat a nem részletezett tervhez.

A Premier League tavalyi meglepetéscsapata, a Newcastle United minden fronton jobban megállja a helyét egyelőre az idényben, mint a Vörös Ördögök. Eddie Howe sem lehetett maradéktalanul boldog azonban a szombat esti siker után, mert kapusa, Nick Pope megsérült, s akár hosszabb időre is kidőlhetett.

A győztes gól:

Premier League, 14. forduló

Newcastle United–Manchester United 1-0
Nottingham Forest–Everton 0-1
Arsenal–Wolverhampton 2-1
Brentford–Luton Town 3-1
Burnley–Sheffield United 5-0

Vasárnapi program
Bournemouth–Aston Villa 15.00
Chelsea–Brighton 15.00 (tv.: Spíler 1)
Liverpool–Fulham 15.00 (tv.: Match 4)
West Ham–Crystal Palace 15.00
Manchester City–Tottenham Hotspur 17.30 (tv.: Spíler 1)

Az élmezőny állása
1. Arsenal 33 pont/14 meccs
2. Manchester City 29/13
3. Liverpool 28/13
4. Aston Villa 28/13
5. Newcastle 26/14
6. Tottenham 26/13
7. Manchester United 24/14

 Borítókép: Erik ten Hag megint nem lehetett elégedett (Fotó: AFP/Darren Staples)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.