A riválisok nem tettek szívességet a Liverpoolnak

A címvédő Manchester City és az Aston Villa is győzött a Premier League 20. fordulójának szombati játéknapján, így mindkét csapat ott lohol a listavezető Liverpool nyakában.

2023. 12. 30. 20:00
Rodri Manchester City
Manchester City's Spanish midfielder #16 Rodri celebrates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Manchester City and Sheffield United at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on December 30, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool nehéz mérkőzéssel kezdi az új évet, az előző kiírásban negyedik helyen végzett Newcastle-t látja vendégül hétfő este (21.00, tv: Match 4). Ha ez nem jelentene elég nagy kihívást, a Premier League 20. fordulójában eddig pályára lépő riválisok mindegyike nyert, ezzel nagy nyomást helyezve Jürgen Klopp együttesére.

Aston Villa újabb győzelmének köszönhetően beérte pontszámban a Liverpoolt
Aston Villa újabb győzelmének köszönhetően beérte pontszámban a Liverpoolt Fotó: AFP/Adrian Dennis

 

A Liverpool nyakában lohol a Villa és a City

Az Aston Villa a 90. percben szerezte meg a győztes gólt az újonc Burnley ellen, ezzel egyrészt utolérte pontszámban a Liverpoolt, másrészt ez volt a birminghamiek 32. tétmérkőzésen aratott győzelme az évben, ami klubrekord.

A Manchester City nem izzadt meg ennyire a három pontért szombaton. A hatalmas fölényben játszó címvédő mindkét félidőben egy gólt gurított a sereghajtó Sheffield kapujába, ezzel el is döntötte a mérkőzést. A világoskékek így feljöttek a harmadik helyre, két pont a lemaradásuk az éllovashoz képest.

Pep Guardiolának sokat jelentett ez a diadal. – Nagyon örülök neki, hogy nem kaptunk gólt. Rendkívül nehéz hónapunk volt, a klubvilágbajnokság és más dolgok miatt is. Az, hogy megnyertük a klubvilágbajnokságot, jobb kedvre derített minket. Elégedett vagyok azzal, ahogy jelenleg állunk. Ugyan nem vagyunk az élen, de nem vagyunk messze sem az első helytől, csodálatos játékosaim vannak, ráadásul két trófea már a zsebünkben van. Szóval most boldogok vagyunk, pihenünk néhány napot, ami jót tesz majd nekünk, aztán folytatjuk a munkát – örömködött a Manchester City menedzsere.

Guardiolának a győzelem mellett az is örömet okozhatott, hogy csapata sztárja, Kevin de Bruyne hosszú sérülése után, augusztus eleje óta először ott ülhetett a kispadon, legközelebb talán néhány játékpercet is kap.

Premier League, 20. forduló:

Aston Villa–Burnley 3-2 (2-1)
Crystal Palace–Brentford 3-1 (2-1)
Manchester City–Sheffield United 2-0 (1-0)
Wolverhampton Wanderers–Everton 3-0 (1-0)
Luton Town–Chelsea 2-3 (0-2)
Nottingham Forest–Manchester United 2-1 (0-0)

vasárnap játsszák:
Fulham–Arsenal 15.00
Tottenham Hotspur–Bournemouth 15.00

hétfőn játsszák:
Liverpool FC–Newcastle United 21.00

kedden játsszák:
West Ham United–Brighton 20.30

Borítókép: A Manchester City labdarúgója, Rodri a gólját ünnepli (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.