Csúnyán leszerepelt a Manchester United a Bajnokok Ligájában

A Manchester United a csoportkör utolsó fordulójában nem tudta legyőzni a Bayern Münchent, és emiatt nemcsak a Bajnokok Ligája kieséses szakaszáról maradt le, hanem még az Európa-ligában sem folytathatja tavasszal. A Manchester United „helyett” a Köbenhavn jutott tovább az A csoportból, valamint a Napoli elvégezte is a maga feladatát, így ott lesz a legjobb tizenhat között.

2023. 12. 12. 23:00
UEFA Champions League - Manchester United vs Bayern Munich
epa11025428 Referee Espen Eskas shows Antony of Manchester United a yellow card during the UEFA Champions League group match between Manchester United and FC Bayern Munich, in Manchester, Britain, 12 December 2023. EPA/ADAM VAUGHAN Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United nehéz helyzetbe hozta magát a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójára. Erik ten Hag csapatának öt kör alatt csak egy győzelemre és egy döntetlenre futotta, így az utolsó helyről várta az utolsó mérkőzést, amelyet meg kellett nyernie a Bayern Münchennel szemben. Ez ugyanakkor többé-kevésbé lehetetlen küldetés: a bajorok 39 meccs óta veretlenek a BL csoportkörében.

UEFA Champions League - Manchester United vs Bayern Munich
Kingsley Coman ütötte be az utolsó szöget a Manchester United koporsójába Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN

Az első félidőben nem tudták feltörni egymás védelmét a felek, a három kaput eltaláló lövés közül egyiket sem lehetett veszélyesnek nevezni. A fordulás után aktivizálta magát a United, helyzetek miatt azonban ekkor és ezután sem kellett kapkodnunk a fejünket. Végül egyetlen gól döntött, azt Kingsley Coman szerezte a 71. percben. A Manchester United ezzel szégyenszemre az utolsó helyen végzett, tavasszal nem lesz érdekelt az európai kupákban. A legjobb tizenhat közé a Bayern mellett az FC Köbenhavn jutott, amely kedden 1-0-ra múlta felül a Galatasarayt.

Bajnokok Ligája, A csoport, 6. (utolsó) forduló, kedd: 
Manchester United (angol)–Bayern München (német) 0-1 (0-0), gólszerző: Coman (71.)
FC Köbenhavn (dán)–Galatasaray (török) 1-0 (0-0), gólszerző: Lerager (58.)
A csoport végeredménye: 1. Bayern München 16 pont, 2. FC Köbenhavn 8, 3. Galatasaray 5, 4. Manchester United 4

A többi csoportban nem sok nyitott kérdés nem maradt, a B jelűben például már korábban eldőlt, hogy az Arsenal és a PSV jut tovább az első két helyen. Zárásként a hollandok és az angolok 1-1-es döntetlent játszottak egymással Eindhovenben. A másik meccsnek még volt tétje, a Lens és a Sevilla az Európa-ligában való folytatásért szállt harcba. A spanyoloknak mindenképp nyerniük kellett volna a harmadik pozíció megszerzéséhez, ám végül pontot sem szereztek, 2-1-re vesztettek.

B csoport:
Lens (francia)–Sevilla (spanyol) 2-1 (0-0), gólszerzők: Frankowski (63. – 11-esből), Fulgini (90+6.), ill. Ramos (79. – 11-esből)
PSV Eindhoven (holland)–Arsenal (angol) 1-1 (0-1), gólszerzők: Vertessen (50.), ill. Nketiah (42.)
A csoport végeredménye: 1. Arsenal 13 pont, 2. PSV Eindhoven 9, 3. RC Lens 8, 4. Sevilla 2

 

Ami nem jött össze a Manchester Unitednek, sikerült a Napolinak

A csoportelső Real Madrid szempontjából nem volt túl sok jelentősége, a királyi gárda milyen eredményt ér el az Union Berlin vendégeként, ám a C jelű négyes másik nagyágyújának, a Napolinak még nagy volt a tét az utolsó fordulóban, de az olasz bajnok mellett a Braga is pályázott a másik továbbjutó helyre. A nápolyiaknak sikerült viszonylag gyorsan dűlőre vinni a dolgot, a 9. percben előnybe kerültek, a 34. percben beállította a 2-0-s végeredményt. A Real az utolsó körben sem botlott, 3-2-re győzött a német fővárosban.

C csoport:
SSC Napoli (olasz)–Braga (portugál) 2-0 (2-0), gólszerzők: Saatci (9., öngól), Osimhen (34.)
Union Berlin (német)–Real Madrid (spanyol) 2-3 (1-0), gólszerzők: Volland (45+2.), Kral (86.), ill. Joselu (62., 73.), Ceballos (89.)
A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 18 pont, 2. Napoli 10, 3. SC Braga 4, 4. Union Berlin 2

A D csoportban kedden még az első és a harmadik hely is kiadó volt. Az előző fordulóban megszerzett első pont meghozta a Benfica játékosainak kedvét, és kedden Salzburgban már a szünetig két góllal elhúztak a portugálok, és ezután sem engedték ki a kezükből a győzelmet. Ezzel a Benfica lett a harmadik, az elsőért pedig az ugyanannyi ponttal álló Internazionale és Real Sociedad csapott össze. A gól nélküli döntetlen a spanyoloknak kedvezett, ők lettek a csoportelsők.

D csoport:
Internazionale (olasz)–Real Sociedad (spanyol) 0-0
Salzburg (osztrák)–Benfica (portugál) 1-3 (0-2), gólszerzők: Sucic (57.), ill. Di Maria (33.), Silva (45+2.), Cabral (90+3.)
A csoport végeredménye: 1. Real Sociedad 12 pont, 2. Internazionale 12, 3. Benfica 4, 4. FC Salzburg 4

Borítókép: Antonynak a vereség mellé sárga lap is jutott (Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.