Szalai Ádám is tanáccsal látta el a DVTK NB I-es csapatát

A Diósgyőr NB I-es futballcsapatának sportigazgatója, Bajúsz Endre értékelte az újonc őszi teljesítményét a klubhonlapon megjelent interjúban, és arról is beszélt, hogy a DVTK a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága akadémiai előírásának is meg fog felelni, még több helyi fiatalt akar majd beépíteni az első csapatba. Ebben a válogatott volt csapatkapitánya, Szalai Ádám tanácsai is segíthetik.

2023. 12. 28. 16:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újoncként a hetedik helyről várja a DVTK az NB I tavaszi folytatását, és ahogy arról korábban írtunk, a diósgyőriek pontszámban közelebb állnak a dobogóhoz, mint a kieséshez. Nem csoda, hogy a sportigazgató elégedett az idény első felében elért eredményekkel.

POZEG VANCAS, Rudi
A DVTK megállja a helyét az NB I-ben. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

– Nagyszerű támadó focit játszott a csapat, majd következett néhány vereség, de akkor is ragaszkodtunk a játékstílusunkhoz, utána pedig próbáltunk ismét egyenesbe jönni. Összességében elégedettek lehetünk a jelenlegi 7. helyezéssel. Az újonc csapat legnagyobb elismerése, hogy a rengeteg munkának köszönhetően egyszer sem szerepelt a sajtóban egy mondatban a DVTK és a kiesés szó. És biztos vagyok benne, hogy tavasszal is így lesz – mondta el Bajúsz Endre a DVTK honlapján közzétett interjúban.

A téli átigazolási időszakban középhátvédet mindenképpen igazolna a miskolci klub, mivel Julien Célestine távozását követően csak három játékos marad ebben a pozícióban, és négy lenne az ideális.

– Elsődleges kiszemeltünk egy magyar játékos, ám másnak is megakadt rajta a szeme, és némi nemzetközi érdeklődés is mutatkozik, tehát nem lesz egyszerű dolgunk. De szemmel tartjuk a piacot, és a megfelelő időben reagálunk az fejleményekre – ígérte a sportigazgató.

Amint az Origó cikke kiemelte, Bajúsz Endre beszélt a DVTK akadémiájának produktivitásáról. Ennek növelése érdekében a klub képviselői több egyeztetésen vettek részt a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságán a Labdarúgó Módszertani Központ vezetőjével, Liszkai Dezsővel és szakmai tanácsadójával, Szalai Ádámmal, a válogatott volt csapatkapitányával is.

– A módszertani központ iránymutatást fogalmazott meg arra vonatkozóan, hogy hány fiatalnak (az akadémiai előírás definíciója szerint 2002-ben vagy utána született labdarúgó) kell szerepelnie a saját első csapatunk mellett más élvonalbeli klubokban is, illetve további játékosokat kell kölcsönadni, a játékjogát értékesíteni vagy kooperációs kölcsönbe engedni a másodosztályba. A szabályozás megalkotóinak szándéka szerint a „kiöregedő” labdarúgók kezét se engedjék el, hanem egészen 26 éves korig premizálják a saját nevelésű játékosok szerepeltetését. Mindez egybecseng a saját célunkkal, hogy minél több jó minőségű, saját nevelésű játékos alkossa a DVTK első csapatának keretét – fejtette ki a Diósgyőr sportigazgatója.

Borítókép: Bajúsz Endre sportigazgató bízik benne, hogy sikerül fiatalok beépíteni a csapatba (Fotó: DVTK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.