Visszautasította a VIP-páholyt a Diósgyőr nehézsúlyú klasszis szurkolója

Deák-Bárdos Mihály a magyar birkózás nagy alakja több értelemben is: 2001-ben, Isztambulban Európa-bajnok lett a kötöttfogás nehézsúlyú kategóriájában, a világbajnokságokról pedig öt ezüstérme van. Annak idején, 1975-ben a miskolci vasgyári szülészeten látta meg a napvilágot, s évtizedek óta szurkol a Diósgyőr futballcsapatának.

2023. 12. 18. 15:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deák-Bárdos Mihály napra pontosan tudja, hogy mikor látott először DVTK-futballmeccset. Miskolci születésűként nem is volt más választása, mint a piros-fehérek szeretete.

– Négyévesen az édesapám vitt ki a Kaiserslautern elleni, 1979. november 11-iki UEFA Kupa-találkozóra, amelyet 2-0-ra elveszítettünk – mesélte a Ripostnak Deák-Bárdos, akinek eredményes pályafutása elismeréseként ugyan járna stadionjuk VIP-páholyában egy hely, de ő inkább a szurkolók között foglal helyet. Éppen a felezővonalnál található a bérletes ülése, ha kisüt a nap, először oda veti a sugarait.

– Valahogy megúsztuk a második vonalban a kieséssel fenyegető időszakot, visszatértünk az NB I-be, és reményem szerint az első hét között zárunk. A korábbi játékosok közül Molnár Gábort jól ismertem, később Könyves Norbertet igencsak kedveltem, utóbbi távozását fájlaltam.

Deák-Bárdos Mihály az NB I-ben jelenleg 7. helyen álló DVTK eddigi tizenhét bajnokijáról úgy vélekedett, bánatára becsúsztak meglepő fiaskók. Így az MTK elleni, szeptember 2-i 2-1-es hazai vereség máig nem fér a fejébe, de a Megyeri úton elszenvedett október 7-i 2-0-s vereség is érthetetlen számára, hiszen az Újpest nem volt jobb náluk.

– Aki elégedetlen – mert ugye mindig vannak ilyenek –, emlékezzen arra, hogy a sérülések miatt Kuznyecov gyakran taktikamódosításra kényszerült. A 16. fordulóban Kisvárdán nyertünk 2-1-re, és végre azt az utat járta a csapat, ami ideális – mondta Deák Bárdos, aki persze a birkózókat sem hanyagolja el. A napokban a kötöttfogásúak mátraházi edzőtáborát látogatta meg.

Borítókép: Deák-Bárdos Mihály (Forrás: DVTK.eu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.