A ZTE edzője igazságtalanságról is beszélt az Újpest elleni iksz után

Véget ért az Újpest negatív szériája, a fővárosi klub öt elveszített bajnoki után újra pontot szerzett az NB I-ben. A ZTE otthonában vezetett is az Újpest, a vége azonban 1-1-es iksz lett. Jellemzi a meccset, hogy nem a három pontot elvesztő vendégek edzője, hanem a pontot mentő hazaiaké volt inkább elégedetlen a döntetlennel. Márton Gábor úgy látta, hogy sok-kevésnek kellett volna lennie a végeredménynek.

2023. 12. 09. 19:58
AMBROSE Peter
Budapest, 2023. augusztus 26. Az újpesti Ambrose Peter gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Újpest FC - ZTE FC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2023. augusztus 26-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I 16. fordulójában az ZTE–Újpest meccsen mindkét csapatnak jó oka volt rá, hogy győzelemre játsszon: a zalaiak a 10. helyen a kiesés elől menekülnek, az újpestiek meg zsinórban ötször kaptak ki, rájuk fért volna a sikerélmény. Az 1-1-es döntetlen után az egyik oldalon félig teli, a másikon félig üres volt a pohár.

TAMÁS Krisztián; SAJBÁN Máté Mihály
Sajbán és Tamás küzd a labdáért a ZTE és az Újpest színeiben. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az első gól az 50. percben született, amikor a válogatott Csoboth Kevin passza után a nigériai Ambrose szezonbeli hatodik gólját szerezte, ezzel vezetett az Újpest. A ZTE sokat támadott, Sajbán kísérleténél csak a kapufa mentette meg a lila-fehéreket a góltól, de a 86. percben már az sem. Ekkor egy rosszul kifejelt labdát Medgyes 18 méterről kapásból a bal alsó sarokba bombázott.

Ambrose gólja a ZTE ellen:

Így alakult ki az 1-1, amivel a ZTE vezetőedzője, a Bozsik József azonos nevű unokáját is a stábjába hívó Márton Gábor nem volt elégedett.

– A mi helyzetünkben a győzelem ér valamit, ezen a meccsen sok-kevésnek kellett volna lenni, az Újpest talán kétszer találta el a kapunkat, abból az egyik gól lett – értékelt Márton. – Nagy hiányérzetem van, sajnálom a srácokat, remekül futballoztak, rengeteg helyzetünk volt. A játék rendben volt, a sors igazságtalansága lett volna, ha még pontot sem szerzünk, de szerintem hármat érdemeltünk volna.

Az Újpestet vezető Nebojsa Vignjevics inkább elégedett volt az egy ponttal, ami lezárta csapata vereségszériáját.

– Jó eredmény ez a számunkra a jelenlegi helyzetünkben – árulta el az M4 Sportnak Vignjevics. – A meccs vége felé jött az egyenlítő gól, ami viszont nem jó. Nagy a nyomás rajtunk, olyan helyzetben vagyunk, ami nem könnyű a csapatnak. Ez egy elfogadható eredmény, elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával.

NB I, 16. forduló

Szombat
MTK Budapest–Debreceni VSC 2-1 (1-0),  Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2000 néző, jv.: Bognár, gólszerzők: Thian (33.), Stieber (84.), illetve Szécsi (50.)

ZTE–Újpest 1-1 (0-0), Zalaegerszeg, 1755 néző, jv.: Bogár, gólszerzők: Medgyes (86.), illetve Ambrose (50.)

Vasárnap

Kisvárda–Diósgyőr 13.00

Mezőkövesd–Fehérvár 15.30

Paks–Ferencváros 18.00

Pénteken játszották

Puskás Akadémia–Kecskemét 3-0 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Colley (22.), Nagy Zsolt (69., 89.)

Borítókép: Ambrose bevette a ZTE kapuját (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.