Hornyák Zsolt szó szerint mindenkit megdicsért csapata győzelme után

A Puskás Akadémia elképzelései szerint kezdődött a labdarúgó NB I 16. fordulója. A pénteki nyitómérkőzésen a felcsútiak hazai pályán 3-0-ra győzték le a Kecskemétet. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője örömében mindenkinek köszönetet mondott, míg kollégája, Szabó István pedig elismerte, a jobb csapat győzött.

2023. 12. 09. 7:51
HORNYÁK Zsolt
Debrecen, 2023. március 2. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetõedzõje a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntõjében játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 2-án. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kecskemét támadógépezete nem működött olajozottan, a vendégek csak elvétve jutottak el a Puskás Akadémia kapujáig. Hornyák Zsolt csapata viszont már az első valamire való helyzetét képes volt kihasználni, Lamin Colley a 22. percben betalált, és a házigazda ezután végig a kezében tartotta a mérkőzést. Nagy Zsolt a második félidőben duplázott (másodszor a kihagyott büntetője után a kipattanót vágta a kapuba), a Puskás Akadémia 3-0-ra verte a Kecskemétet, és átmenetileg az NB I tabellájának harmadik helyére lépett előre – a hétvége rangadóján összecsapó Paks és Ferencváros mögé.

Lamin Colley góljával szerzett vezetést Hornyák Zsolt csapata
Lamin Colley góljával szerzett vezetést Hornyák Zsolt csapata (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

Hornyák: Kezünkben tartottuk a mérkőzést

Hornyák Zsolt szó szerint mindenkit megdicsért a péntek esti győzelmet követően.

– Úgy gondolom, hogy végig a kezünkben volt a mérkőzés. A második félidőben volt nagyjából öt perc, amikor a cserékkel az ellenfél megbontotta a játékunkat, amit utána jól lereagáltunk és rúgtunk még két gólt. Markek Tomi remekül védett, és többen is jól játszottak, de az egész csapat érdeme ez a győzelem. Sőt, a klub érdeme, hogy ilyen jó állapotú gyepen kombinatív focit tudtunk játszani – idézte a Puskás Akadémia vezetőedzőjének szavait az NB1.hu.

Szabó István maga is elismerte, hogy nem a tervei szerint alakult a játék képe, egyébként pedig a jobb csapat győzött az NB I 16. fordulójának nyitómeccsén.

– Az egész mérkőzésre volt egy játéktervünk, ami nem nagyon működött az első félidőben. Több helyzetet alakított ki az ellenfél, mi eléggé passzívak voltunk, ami nem a mi játékunk. A szünetben szerkezetet változtattunk, utána már jobban ment a játék és voltak lehetőségeink a gólszerzésre, de az ellenfél remekül kihasználta a megingásainkat és eldöntötték a találkozót. Gratulálok a Puskás Akadémiának, ma jobbak voltak – vélekedett a Kecskemét trénere.

NB I, 16. forduló

Péntek

Puskás Akadémia–Kecskemét 3-0 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Colley (22.), Nagy Zsolt (69., 89.)

Szombat
MTK–Debrecen 13.15

ZTE–Újpest 15.45

Vasárnap

Kisvárda–Diósgyőr 13.00

Mezőkövesd–Fehérvár 15.30

Paks–Ferencváros 18.00

Borítókép: Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.