Átírta a rekordkönyveket: veterán győztes az Australian Openen

Az indiai Rohan Bopanna lett minden idők legidősebb Grand Slam-tornagyőztes férfi teniszezője, miután szombaton az ausztrál Matthew Ebdennel az oldalán megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

Forrás: MTI2024. 01. 27. 19:25
null
India's Rohan Bopanna (L) and Australia's Matthew Ebden celebrate with the trophy after victory against Italy's Simone Bolelli and Andrea Vavassori during their men's doubles final match on day 14 of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 27, 2024. (Photo by David GRAY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 43 éves Rohan Bopanna és a 36 éves Matthew Ebden 7:6 (7-0), 7:5-re múlta felül a Simone Bolelli és Andrea Vavassori alkotta olasz párost, ezzel a sikerrel pedig hétfőn várhatóan a páros-világranglista élére kerülnek.

Bopanna úgy véli, hosszú pályafutásának titka a sikeres regenerációban és abban rejlik, hogy elfogadta: a teste már más felkészülést igényel, mint korábban.

– Már az első naptól kezdve, hogy megérkeztem Adelaide-be, egészen tegnapig minden egyes nap jégfürdőt vettem. Szerintem ez a legjobb regenerációs mód számomra, ami tényleg segít a gyulladások leküzdésében – mondta a meccset követően Bopanna, aki élete legjobb formájában érzi magát, és azt is elárulta, hogy már egyáltalán nem végez konditermi edzést, helyette sokat jógázik és minden reggel meditálással indítja a napot.

Bopanna és Ebden kettőse tavaly állt össze és Wimbledonban az elődöntőig menetelt, majd a US Openen fináléba jutott – de három szettben kikapott az amerikai–brit Rajeev Ram, Joe Salisbury párostól –, és most először sikerült együtt GS-tornát nyernie, ami egyben Bopanna karrierjének legnagyobb sikere.

– Addig, amíg élvezem és a legjobb játékomat tudom nyújtani, nincs oka annak, hogy abbahagyjam – hangsúlyozta Bopanna.    

A sportág legidősebb GS-tornagyőztesa Martina Navratilova, a prágai születésű amerikai teniszező 2006-ban 49 évesen és 10 hónaposan nyerte meg vegyes párosban a US Opent.

Borítókép: Rohan Bopanna (balra) és Matthew Ebden (Fotó: AFP/David Gray)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.