Egy cápa közelről nézte meg a magyar vitorlázót a vb előtt

A legjobb nyolc között és lehetőleg a dobogó közelében szeretne végezni a pénteken az ausztráliai Adelaide-ben kezdődő vitorlázó-világbajnokságon Vadnai Jonatán. Az olimpiai kvótát szerzett sportoló már a helyszínen edz, s mint kiderült, cápák társaságában.

Forrás: M4 Sport2024. 01. 24. 18:29
null
Fotó: ARON SZANTO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-bronzérmes Vadnai Jonatán vitorlázásban tavaly olimpiai kvótát szerzett Magyarországnak, de a párizsi indulásért testvérével, Benjáminnal is meg kell majd küzdenie. A 25 éves sportoló mögött intenzív időszak áll, az elmúlt két hónapban a Kanári-szigeteken edzőtáborral és versenyekkel hangolt a pénteken kezdődő ausztráliai, adelaide-i világbajnokságra. A korábbi Laser, most ILCA 7 néven futó hajóosztályban versenyző vitorlázó már a vb helyszínén tartózkodik, és megtapasztalhatta a nem szokványos körülményeket.

Vadnai Jonatán
Vadnai Jonatán a Kanári-szigeteknél (Forrás: Instagram/vadnaijonatan)

– A vízben elég komoly a vadvilág, vannak cápák és delfinek, és mondjuk fura volt egy kicsit, amikor a legutóbbi edzésen a hátszél közepén felugrott mellettem egy cápa. Úgy tűnt, nem olyan nagyok, tehát annyira nem rémisztőek, két-három méteresek, de kicsit mégis kizökkentenek a fókuszból, ehhez hozzá kell szokni – mondta el Vadnai Jonatán az M4 Sportnak nyilatkozva.

Az Európa-bajnoki bronzérmes vitorlázó hozzátette, hogy a cápákat leszámítva a környezet és a széljárás ideális lehet a versenyzésre. Vadnai Jonatán kiemelte: a világbajnokságon az a célja, hogy az eddigi legjobb teljesítményét nyújtva a legjobb nyolc között, dobogóhoz közeli helyen végezzen.

– Számomra most a fő cél az, hogy az elmúlt időszakban megszerzett tapasztalatot és tudást kihozzam magamból a versenyen. Szeretnék dobogóhoz közeli eredményt elérni, hogy az olimpiára már úgy mehessek majd, ha én megyek, hogy van egy komolyabb eredmény mögöttem. Az eddigi legjobb eredményem a világbajnokságokról egy kilencedik hely még 2022-ből, ezt most szeretném megjavítani.

Vadnai Jonatán a testvérével is megküzd

Vadnai Jonatán ugyanakkor különleges helyzetben van, hiszen az általa megszerzett, párizsi indulást érő nemzeti kvótáért bátyja, a kétszeres olimpikon, 28 éves Vadnai Benjámin is versenybe száll, és ő is indul a vb-n. Az olimpián pedig majd az a Vadnai testvér indulhat, aki az adeleide-i vb-n és a februári Európa-bajnokságon jobb eredményt ér el.

Vadnai Jonatánnak tavaly augusztusban a hágai vb-n izgulnia kellett az utolsó futamok előtt. A kilencedik részversenyben a 17. helyen ért célba, majd 35. lett, így a 19. helyen zárt, de a nemzetek rangsorában a 14. pozíciót megőrizve megszerezte a párizsi indulási jogot. Vadnai Benjamin a 49. helyen végzett. A vb-n ebben a hajóosztályban nemenként 16 kvóta talált gazdára a párizsi olimpiára úgy, hogy országonként egyet lehetett szerezni.

Borítókép: Vadnai Jonatán dobogó közelben végezne a vb-n (Forrás:  Facebook/Jonatán Vadnai)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.