A Ferencváros hiába győzött, aggódhat az óvás miatt

A női kézilabda NB I tabelláját százszázalékos teljesítménnyel vezeti a Ferencváros. A legutóbbi, DVSC otthonában 24-21-re megnyert bajnokiért járó két pont viszont még nem tekinthető véglegesnek, a Debrecen ugyanis óvott. A mérkőzés felvételeiből valóban egyértelmű, hogy a Ferencváros játékosa, Tomori Zsuzsanna kétperces kiállításának letelte előtt tért vissza a pályára.

2024. 01. 30. 18:52
Tomori Zsuzsanna Bíró Blanka Klujber Katrin Ferencváros női kézilabda
Fotó: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton két Bajnokok Ligája-résztvevős csapatunk vívott egymással rangadót a női kézilabda NB I-ben. A Ferencváros 24-21-re nyert a DVSC otthonában, ezzel megőrizte idénybeli százszázalékos bajnoki mérleget. A Debrecen azonban nem nyugszik bele a végeredménybe, kedden óvást nyújtott be, amiért a Ferencváros rutinos kézilabdázója, Tomori Zsuzsanna olyankor volt a pályán, amikor még tartott a kétperces kiállítása.

Kácsor Gréta Tomori Zsuzsanna DVSC Ferencváros női kézilabda
Tomori Zsuzsanna, a Ferencváros játékosa itt épp Kácsor Gréta lövését igyekszik hatástalanítani (Forrás: Facebook/DVSC Kézilabda/Derencsényi István)

A mérkőzést közvetítő M4 Sport videójából kiderül, hogy Tomori kiállítása miatt 6:41 percnél állt meg az óra, azaz 8:41 percnél térhetett volna vissza. Ennek ellenére 8:31-nél már az látható, hogy a pályáról igyekszik vissza az oldalvonal felé, minden bizonnyal azok után, hogy a Fradinál észlelték a hibát. A pánikszerű újabb cserét kihasználva a DVSC gólt szerzett az akcióból, Kácsor Gréta találatával ekkor 3-2-re vezetett a hazai csapat.

A hibából közvetlenül ugyan jól jött ki a Debrecen, viszont a szabályok értelmében a korai visszatérés miatt Tomorinak újabb kétperces kiállítás járt volna, ahogy azt a DVSC is hangsúlyozza hivatalos kommunikációjában.

„Klubunk álláspontja szerint Tomori Zsuzsanna szabálysértése lényegesen befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, hiszen amennyiben a Fradi játékosa újabb kétperces büntetést kapott volna, a hazai csapat rövid ideig kettős emberelőnyben, majd újabb két percig emberelőnyben játszhatott volna 2-2-es állásnál. Lényeges körülmény, hogy Tomori a 11. perctől két kiállítással játszott volna és tekintettel arra, hogy a védekezésben fontos szerepet betöltő kézilabdázóról van szó, a mérkőzés további részében ez jelentősen megváltoztathatta volna a játék képét, pláne úgy, hogy addigra a Fradi másik hármas védője, Edwige már piros lap miatt nem lehetett pályán” – áll a debreceni klub indoklásában.

Tegyük hozzá, egy nappal az ominózus mérkőzés előtt a férfikézilabda Európa-bajnokságon az eredményt ennél egyértelműbben befolyásoló játékvezetői hiba miatt óvtak a svédek, de nem jártak sikerrel.

Borítókép: Tomori Zsuzsanna túlságosan sietett vissza a pályára (Forrás: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.