Lékai Máté üzent a kritikusoknak, a tánca is sokat jelentett + videó

Szlovénia ellen 23-22-es győzelemmel zárta Európa-bajnoki szereplését a magyar férfi-kézilabdaválogatott. A csapat tagjai boldogan értékeltek, Imre Bence csodáról, Sipos Adrián csapategységről beszélt, Lékai Máté a kritikusoknak is tartogatott néhány szót.

2024. 01. 27. 8:58
null
Férfi kézilabda Eb - Magyarország-Szlovénia Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felülmúlta a várakozásokat az Európa-bajnokságon a magyar férfi-kézilabdaválogatott, amely pénteken Szlovénia legyőzésével megszerezte története legjobb Eb-helyét, az ötödik pozíciót. A nemzeti csapat tagjai boldogan értékeltek, és eltökélten várják a márciusi olimpiai selejtezőt. Imre Bence felidézte gyerekkori élményét táncáról is.

Lékai Máté
Lékai Máté valószínűleg az utolsó Eb-meccsét játszotta Szlovénia ellen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– Az ötödik hely nekem éremmel ér fel. Ez az Eb nekem egy csoda – lelkendezett a fiatal szélső, aki első világversenyén szerepelt a magyar válogatottban. – Kilencévesen láttam a tv-ben, ahogy Londonban, az olimpián Lékai Máté táncol a csapattal, miután Izland legyőzésével elődöntőbe jutottak. Most én táncoltam együtt Mátéval itt, az ötödik hely megszerzése után. Nekem most kezdődik a felnőttválogatottság, fel vagyok dobva, a magyar válogatottért mindent megteszek.

Imre Bence a magyar csapat küzdőszellemét is kiemelte a Szlovénia ellen siker után.

Lékai Máté és a kedves otthoni emberkék

A sok győzelmi táncot megélt Lékai Máté minden bizonnyal utolsó Európa-bajnoki szereplését fejezte be a szlovénok elleni meccsen, viszont bízik benne, hogy egy olimpia még belefér a pályafutásába.

– Nyilván nem életem Eb-je volt, de megmutattuk, hogy tudunk küzdeni, hogy elérjük a valaha volt legjobb eredményt. Megcsináltuk, bármit is mond a sok fantasztikus, kedves otthoni emberke, akiknek a jókívánságai eljutottak hozzám – üzent Lékai.

Sipos Adrián az utolsó percekben már nem segíthetett a csapatnak, amelynek az egységét emelte ki.

– Bosszant a harmadik kiállítás, ott hülyeséget csináltam, amire nem vagyok büszke. De boldog vagyok, mert hatalmas lépést tettünk előre. Nekünk nincs harminc játékosunk, akik közül lehetne meríteni, de csodás csapatunk van. Aki követi a sportágat, tudja, mennyire nehéz itt helytállni. Remélem, mindenki erőt merít ebből, az olimpiai selejtező nagyon fontos lesz nekünk – szögezte le Sipos.

Borítókép: Legjobb Eb-szereplését ünnepelheti a magyar válogatott (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.