Imre Bence egy szempontból biztosan jobb, mint klasszis szülei

A múlt héten véget ért férfikézilabda Európa-bajnokságon berobbant a nemzetközi mezőnybe a magyar válogatott huszonegy éves jobbszélsője, Imre Bence. A fiatal játékos mérkőzéseken át nem tudott lövést hibázni, egyáltalán nem látszott meg rajta, hogy első felnőtt világversenyén szerepel. Imre Bence teljesítményét és a pályafutásában rejlő lehetőségeket édesanyja, a maga korábban klasszis kézilabdázó, Kökény Beatrix elemezte a Mandinernek.

Forrás: Mandiner2024. 01. 31. 10:21
IMRE Bence
Férfi kézilabda Eb - Magyarország-Szlovénia Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Imre Bence esetében csak egy kérdés volt: kézilabda vagy vívás. A huszonegy éves fiatalember apja a világ- és Európa-bajnok kardvívó, Imre Géza, édesanyja pedig a szintén Eb-aranyérmes kézilabdázó, Kökény Beatrix. A kérdés nem most dőlt el, de Imre Bence az idei férfikézilabda Európa-bajnokságon már a legmagasabb szinten is megmutatta, hogy jól döntött, amikor a kézilabdát választotta.

Imre Géza Kökény Beatrix
Imre Bence szülei: Imre Géza és Kökény Beatrix (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

– Már egészen korán, hatévesen elkezdett kézilabdázni. Tizenegy évesen látta az apukáját világbajnoki címet nyerni, ezek után úgy gondolta, hogy ő is kipróbálja a vívást. De bármennyire nagyszerű sportág a vívás, Bencének nagyon hiányzott a labda… – idézte fel fia sportági hátterét Kökény Beatrix a Mandinernek.

Imre Bence elképesztő sorozatot mutatott be az Eb-n, az első tizennyolc lövéséből egyaránt gól lett, azaz hosszú meccseken keresztül képtelen volt hibázni, egyáltalán nem látszott rajta, hogy izgult volna első felnőtt világversenyén.

– Bencét egyáltalán nem nyomasztotta, sokkal inkább feldobta, hogy minden mérkőzésen több ezer szurkoló előtt játszott. Mindkettőnknél jobb versenyző, bár talán ránk sem lehetett panasz. Annak is örülök, hogy Bence rögtön az első felnőtt világversenyén minden idők legjobb eredményét érte el a csapattal. Ezt rám nem lehetett elmondani, az én debütáló világversenyemen sosem látott mélységekbe zuhant a női válogatott: a B csoportból kiestünk a C-be… Igaz, utána elég gyorsan visszakerültünk a világelitbe, és az 1995-ös magyar–osztrák közös rendezésű A csoportos világbajnokságon már ezüstérmet ünnepelhettünk – mondta Kökény, aki a vb-ezüst mellett Eb-aranyérmet, valamint olimpiai ezüst- és bronzérmet is szerzett pályafutása során.

Imre Bence távozhat a Ferencvárostól

Imre Bencének nem lesz könnyű dolga, hogy hasonló eredménysort gyűjtsön, az viszont nyilvánvaló, hogy nagyszerű pályafutás elején járhat a fiatal szélső.

– Óva intem őt, neki is elmondtam: berobbanni mindig egyszerűbb, mint a csúcson maradni. Az Eb után biztos lehet benne: már rá is készülnek az ellenfél védői és kapusai. Hat éve játszik a Ferencváros felnőttcsapatában, ami nagyon jó alap, de hogy töretlen maradjon a fejlődése, hamarosan váltania kell – fogalmazott meg tanácsokat a fia számára Kökény, aki annak ellenére biztatja a klubváltásra fiát, hogy maga is a Fradi ikonja.

A korábbi irányító azt is elárulta, hogyan lett fiából jobbszélső. A teljes interjú a Mandiner oldalán olvasható.

Borítókép: Imre Bence szenzációsan játszott az Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.