Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Milák Kristóf fizetéséről felháborodva beszélt klubja ügyvezető elnöke

„Vízben még nem volt, de szárazföldi edzésekre, gyógytornára jár. A napokban a vizes edzéseket is valószínűleg elkezdi” – nyilatkozta ma a Sportrádió Sportreggel című műsorában Gergely István, a Budapest Honvéd ügyvezető elnöke a klub olimpiai bajnok úszójáról, Milák Kristófról.

2024. 01. 04. 13:12
MILÁK Kristóf
Kaposvár, 2023. április 20. A késõbbi gyõztes Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntõjében a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tavaly kihagyta a fukuokai vizes-világbajnokságot, majd a 23 éves úszó a hírek szerint teljesen abbahagyta az edzéseket is, és sokáig eltűnt a nyilvánosság elől. A közösségi médiában szilveszter estéjén felbukkant, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral és Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakossal együtt pózolt egy fényképen. A Sportrádióban a klubja ügyvezető elnöke, az olimpiai bajnok vízilabdázó, Gergely István osztotta meg a legfrissebb híreket Milákról.

Milák Kristóf
Milák Kristróf Schmidt Ádám és Kovács Katalin társaságában Forrás: Facebook/Dr. Schmidt Ádám

– Annyit tudok mondani, hogy már edz. Vízben még nem volt, de szárazföldi edzésekre, gyógytornára jár. A napokban a vizes edzéseket is valószínűleg elkezdi. Az, hogy ott lesz-e az olimpián és ott hogy szerepel, csak rajta múlik. Az biztos, hogy minden körülmény adott ahhoz, hogy ő ott tudjon lenni és jól is tudjon szerepelni. De ez az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása – idézi az Origó Gergely Istvánt, aki leszögezte, hogy a Budapest Honvéd végig támogatja az olimpiai bajnok úszót.

Az ügyvezető elnök hozzátette, a kihagyással Milák riválisai a pillangószámokban minden bizonnyal felbátorodnak és nagyobb önbizalommal állnak majd rajtkőre vele szemben, de a magyar úszó szerinte ezen – ha akar – felül tud emelkedni.

 

Gergely István: Ez Milák Kristóf élete

– Mostanság is szoktunk beszélni. Őszintén szólva nem értem, hogy ha valaki 23 éves, ilyen tehetséggel van megáldva, és még nagyon sok érem van a tarsolyában […], akkor miért nem tesz érte. Sokan szenvednek-küzdenek azért, hogy legalább egy kvótát megszerezzenek az olimpiára, de neki más a sikernek az íze, talán nem annyira fogta meg őt, mint engem vagy más olimpiai bajnokokat – nyilatkozta Gergely István. – Ugyanakkor ezért nem hibáztathatjuk, mert ez az ő élete. Mindennek van valami következménye, hogy ebből siker vagy kudarc lesz, azt neki kell viselnie és nem másnak.

Gergely István hozzátette, ügyvezető elnökként és barátként is érez felelősséget Milák Kristóffal kapcsolatban, majd kiemelte, nem összehasonlítható az élsportolók élete a hétköznapi munkavállalókéval.

– Lehet hasonlítgatni a különböző munkaszerződéseket, de egy sportolónak teljesen más a munkaszerződése és a feltételei, mint egy olyan embernek, aki reggel nyolctól délután négyig, vagy akármilyen konkrét műszakban dolgozik. Itt azért nincsenek hétvégék, ünnepnapok, betegségek, szabadnapok. Itt vagy úszás van, vagy éppen pihenő, de az is azért, hogy utána az úszás jobban menjen.

Gergely István arra a kérdésre, mi a véleménye azokról a kritikákról, melyek szerint a Honvéd nem a saját, hanem az adófizetők pénzét költi Milákra, éles hangon visszakérdezve így felelt:

– De ezt honnan tudják?! Ki honnan tudja, hogy az a pénz, amit mi Milák Kristófra költünk, az honnan van?! Nekünk van saját tevékenységből származó bevételünk, ami nem közpénz. Van közpénz is persze, amiből gazdálkodunk, és ezekkel rendre el is számolunk. Eddig egyetlen olyan hibát nem talált senki, hogy ne számoltunk volna el annak rendje és módja szerint. Tehát én nem tartok attól, hogy a Milák Kristófnak kifizetett pénzekkel bármi probléma lenne – jelentette ki Gergely István.

Borítókép: Milák Kristóf (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.