Milák Kristóf különleges ajándékkal lepte meg az edzőjét

Az elmúlt hónapokban Zala György erőnléti edző az, aki a legtöbbet beszámolt Milák Kristóf edzésmunkájáról. A szakember az SzPress Hírszolgálatnak úgy nyilatkozott, hogy a magyar úszóklasszis két és fél hónapja minőségi edzésmunkát végez. Milák Kristóf a napokban egy Barcelonából hozott különlegességgel is meglepte Zala Györgyöt.

Forrás: SzPress2024. 01. 09. 12:25
Zala György Milák Kristóf
Zala György Milák Kristóf Forrás: Zala György gyűjteményéből
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

visszatérésének időpontját továbbra is homály fedi. A 200 méteres pillangóúszás olimpiai címvédője a tavalyi idényt kihagyta, s felkészüléséről sem érkeztek biztató hírek. Milák Kristóf erőnléti edzője, a korábbi világbajnok kenus Zala György szerint azonban az úszó az elmúlt két és fél hónapban minőségi edzésmunkát végzett.

Milák Kristóf
Rég láttunk ilyet: Milák Kristóf a medencében (Fotó: MTI/Derencsényi István)

– Szemmel látható a két és fél hónap minőségi munkájának eredménye, például az, hogy Kristófnak már nincs súlyfeleslege – fogalmazott az SzPress Hírszolgálatnak Zala György, aki azt is elárulta, hogy edzéshelyszínnek a Duna Aréna szóba sem jött. – Milák Kristófnak jobban megfelelő helyszínt találtunk, ezt is hazai pályának nevezhetjük.

Zala Györgyöt tanítványa alaposan meglepte az év elején: Barcelonából egy kackiás kellékbajuszt hozott neki, Zala György azonban még egyszer sem ragasztotta fel a tárgyat, mert nem akar Rózsa Sándorra emlékeztetni.

Mikor tér vissza Milák Kristóf?

Hogy Milák Kristóf mikor versenyez legközelebb, arról egyelőre nem várható nyilatkozat, de Zala György tett egy megjegyzést, amely alapján hamarosan tisztább lehet a kép.

– Azt mindenki tudja, hogy medencés munka nélkül nincs úszás, igaz, a magas szintű erőnléti edzésekre is szükség van azon a szinten, ahová Milák eljutott. Január végén remélhetően okosabbak leszünk – mondta Milák Kristóf erőnléti edzője.

Borítókép: Milák Kristóf a kép bal, Zala György a jobb szélén (Forrás: Zala György gyűjteménye)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.