Szilvesztereste váratlanul előkerült Milák Kristóf + fotó

Szilveszteri csodának túlzás nevezni, de valóban váratlan dolog történt 2023 utolsó estéjén, hiszen a hónapok óta bujkáló Milák Kristóf előkerült. Az úszóedzéseket, az edzőjét, a szövetség vezetőit és a nyilvánosságot kerülő olimpiai bajnok klasszist a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám csalogatta elő egy közös fotó erejéig. A képhez fűzött rövid megjegyzés reményt adhat Milák idei olimpiai szereplésére.

2024. 01. 01. 7:37
MILÁK Kristóf
Kaposvár, 2022. november 16. Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó a rövidpályás országos bajnokságon a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában 2022. november 16-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Üdv, 2024! Jövünk!” – ezt írta Schmidt Ádám a hivatalos közösségi oldalán a fotóhoz, amelyen a felesége, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Kovács Katalin és társaságában szerepel. Aligha lehet kétségünk afelől, hogy az idei évre megfogalmazott tettvágyat sugalló üzenetnek Milák miatt jelentősége van.

Mint ismert, a 200 pillangó olimpiai címvédője és világcsúcstartója 2023-ban az áprilisi országos bajnokság óta érdemben felhagyott az úszással. Kihagyta a nyári fukuokai világbajnokságot, az év fő versenyét is, amelyet még a helyszínen is az őt ábrázoló plakáttal hirdettek. Aztán az eredeti tervek szerint szeptemberben meg kellett volna kezdenie a felkészülést a párizsi olimpiára, de ez is elmaradt.

Milák: túl késő Párizs vagy még időben van?

Sós Csaba szövetségi kapitány, akivel az úszó nem tartja a kapcsolatot, emiatt aggodalmát fejezte ki, szerinte ez már akkora hátrány, hogy Milák párizsi szereplését el lehet felejteni. Az úszó legutóbbi, hónapokkal ezelőtti nyilatkozata arról szólt, hogy csak az olimpia érdekli, semmi más, de azóta eltűnt a nyilvánosság elől. Hallani lehet, hogy Milák úgy gondolja, neki elég januárban munkába állnia, hogy megvédje az olimpiai bajnoki címét. Mi másra utalhat Schmidt Ádám pozitív üzenete 2024-re egy mosolygós Milák mellől?

Már csak egy kérdés maradt: akkor kezdődhet a munka?

Borítókép: Milák Kristóf 2024 egyik nagy talánya jelenleg a magyar sportban (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.