Sós Csaba a Milák-ügyben: mi nem vagyunk rendőrség, a párizsi olimpia felejtős

A Milák Kristóf szerepléséhez fűzött reményeket el kell felejteni Sós Csaba szerint. Az úszóválogatott szövetségi kapitánya a Sport TV Mai helyzet című műsorában megerősítette, hogy továbbra sem tudnak kommunikálni az olimpiai bajnok klasszissal, de a szövetség nem rendőrség, hogy üldözőbe vegye őt. Milák visszatérésében továbbra is bízik, de az időpontja teljesen bizonytalan. Sós Csaba a gyermeke születése után visszatérő Hosszú Katinka helyzetéről is nyilatkozott.

2023. 12. 19. 15:36
SÓS Csaba; MILÁK Kristóf
Kaposvár, 2022. november 17. Milák Kristóf (b) és Sós Csaba szövetségi kapitány a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Senki nem tudja felvenni vele a kapcsolatot, képtelenség vele kommunikálni. Ha te nem veszed fel a telefont, ha hívlak, akkor hogyan beszélgessünk? – tette fel a költői kérdést Sós Csaba arra utalva, hogy az edzésekkel hónapok óta felhagyó gyakorlatilag kizárta az életéből az uszodai világot, sem az edzőjével, sem a szövetség embereivel nem tartja a kapcsolatot.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf az áprilisi ob-n, amikor még úszott. Fotó: MTI/Derencsényi István

– Az ember megtehetné, hogy kimegyünk négyen a lakása elé, de lehet, nem is otthon van, lehet, hogy máshol lakik – folytatta Sós Csaba, akit a Sport TV idézett a beszélgetésből. – Nem tudja senki, egy ilyen semmilyen helyzetben vagyunk, de nem rendőrök vagyunk mi, könyörgöm. Nekünk egy célunk van, hogy jöjjön vissza ez a nagyon tehetséges fickó.

Az olimpiát el lehet felejteni Milákkal kapcsolatban

Mint ismert, Milák az áprilisi ob után kezdte elhagyni az edzéseket, majd kihagyta az év fő versenyét, a fukuokai világbajnokságot. Az eredeti terv az volt, hogy szeptembertől elkezdi a felkészülést a jövő évi párizsi olimpiára, és bár a megbeszélt időpontban jelentkezett az edzőjénél, Virth Balázsnál, a munka hamar újra véget ért. Azóta Milák lényegében eltűnt a szemek elől, nem edz, nem beszél. Azt hallani, hogy ő maga úgy gondolja, elég januárban elkezdenie a felkészülést az olimpiára, és például a lapunknak interjút adó Bernek Péter úgy látta, hogy az ő tehetségével ennyi idő is elég lehet neki. Sós Csaba ugyanakkor borúlátóbb.

– Meggyőződésem, hogy vissza fog jönni. Hogy mikor, azt nem tudom megmondani, és szerintem a párizsi olimpiát felejtse el mindenki Milákkal kapcsolatban – jelentette ki a szövetségi kapitány. – Bármennyire is esetleg ő azt sugallja vagy gondolja. Nézzük meg, hol tartanak az ellenfelek! Ez nem úgy van, hogy idejövök, és fél év, bármilyen tehetséges, de van benne még olimpia, ha ő úgy gondolja, és folytatni akarja.

Sós Csaba azt ugyanakkor nem zárta ki, hogy Milák bárkit képes meglepni, nála tényleg minden benne van a pakliban.

megkapja az esélyt

Szóba került Hosszú Katinka helyzete is, aki a gyermeke születése miatt idén nem versenyzett, legutóbb a tavalyi római Európa-bajnokságon állt rajtkövön, és ott nem hozta az eredményeket.

– Mindenki, aki háromszoros olimpiai bajnok, majd elmegy szülni, és folytatni akarja, és egy hatodik olimpiájára ki akar jutni, attól függetlenül is megkapja a lehetőséget, ha egy és negyed éve nem volt rajtkövön, és nem válogatott – fogalmazott róla Sós Csaba.

A teljes beszélgetés:

Borítókép: Sós Csaba szerint Milák Kristóf már aligha alkot maradandót Párizsban (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.