Milák Kristóf, az év sportolója erről a szavazásról lemondott volna

Milák Kristóf a 200 méteres pillangóúszás olimpiai címvédője és világcsúcstartója, azonban egyre kisebb az esély arra, hogy a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon is megmutassa, mire képes. A tavaly az év sportolójának választott úszóról az Origó Sport olvasói most egészen más szempontból szavaztak.

Forrás: Origó Sport2023. 12. 21. 8:28
MILÁK Kristóf
Kaposvár, 2023. április 20. A késõbbi gyõztes Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntõjében a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án. MTI/Derencsényi István Fotó: MTI/Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

több mint fél éve nem versenyzett, alig hallat magáról, ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – rendszeres témát szolgáltat. Az elmúlt napokban Sós Csaba szövetségi kapitány többször is nyilatkozott az úszóról, s immár arra figyelmeztet, hogy a párizsi olimpiát el lehet felejteni Milákkal kapcsolatban.

Milák Kristóf tavaly az év sportolója lett Magyarországon, idén, nemzetközi eredmények híján értelemszerűen, a tízes listára sem fért fel.

Az Origó Sport viszont egészen más jellegű szavazást indított róla olvasói között, s a kattintások alapján a szavazók közel fele (46 százalék) úgy gondolja, hogy botrányos, amit Milák Kristóf művel. Az olvasók 29 százaléka elnézőbb Milákkal szemben, szerintük nem lehet bántani az úszót.

A lap egy ellentmondásra is felhívta a figyelmet: három hete Zala György, Milák erőnléti edzője úgy nyilatkozott, hogy a pillangóklasszisnak is rendszeresen tart szárazföldi edzéseket a Duna Arénában, miközben Sós Csaba a napokban többször is kifejtette, hogy még telefonon sem tud kapcsolatba lépni Milákkal.

Borítókép: Továbbra sem tudjuk, mikor látjuk legközelebb úszni Milák Kristófot (Fotó: MTI/Derencsényi István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.