Női vízilabdázóink nagyon ráfáztak a VAR döntésére a világbajnok ellen az Eb-n

Női vízilabda-válogatottunk az eindhoveni Európa-bajnokságon második csoportmérkőzésén végig futott az eredmény után a világbajnok hollandok ellen, s végül 14-11-re kikapott. Nem utolsósorban azért, mert a záró negyedben egy VAR-döntés után 11-10 helyett 12-9 lett az állás a házigazda javára.

2024. 01. 06. 20:33
KESZTHELYI-NAGY Rita
Eindhoven, 2024. január 6. Keszthelyi-Nagy Rita (k) és a holland Nina Ten Broek (j) a nõi vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia - Magyarország mérkõzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 6-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati találkozón a hollandok komoly bírói támogatással 1-1 után gyorsan 5-1-es előnybe kerültek, és bár a mieink többször is egy gólra felzárkóztak, egyenlíteni nem tudtak. A negyedik negyedben Garda Krisztina gólja után 11-10 lett az állás, de a VAR megállította a játékot, mert még az előző holland akciót elemezve arra jutott, hogy Magyari Alda nem tudta hárítani az egyik hazai játékos lövését, a labda túljutott a gólvonalon. Hosszas videózás következett, a hollandok gólját megadták, ezzel együtt Gardáét érvénytelenítették, így 11-10-es holland vezetés helyett 12-9-es állással folytatódott a mérkőzés. Innen már nem volt visszaút, s a világbajnoki címvédő végül 14-11-re nyerte meg a mérkőzést.

Ez azt jelenti, hogy a pénteken a görögökkel szemben is alulmaradt magyar csapatnak, amely a papírforma alapján a vasárnapi zárókörben várhatóan simán legyőzi a horvátokat és csoportja harmadik helyén végez, hétfőn a negyeddöntőbe jutásért is medencébe kell ugrania.

Csoportkör, A csoport, 2. forduló: Hollandia–Magyarország 14-11 (4-1, 1-3, 5-4, 4-3); gólszerzők: L. Rogge 4, van der Sloot 3, van de Kraats, Wolves 2-2, van der Meijden, B. Rogge, Keunin 1-1, illetve Keszthelyi, Garda 3-3, Parkes, Gurisatti, Leimeter, Faragó, Szilágyi 1-1

A csoport állása: 1. (már negyeddöntős) Hollandia 6 pont (38-16), 2. (már negyeddöntős) Görögország 6 (39-20), 3. Magyarország 0 (22-28), 4. Horvátország 0 (14-49).

Borítókép: és a holland Nina Ten Broek a női vízilabda Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia– Magyarország mérkőzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.