A harmadik negyedben hat bekapott gól, de mégis győzelem a vízilabda-Eb-n

A magyar férfi-vízilabdaválogatott ma 15-11-re legyőzte a georgiai csapatot a horvátországi Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában.

2024. 01. 06. 18:41
KOVÁCS Péter
Zágráb, 2024. január 6. Kovács Péter (b) és a georgiai Arciom Dzihciarenka (j) a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjában a második fordulóban játszott Magyarország-Georgia mérkõzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 6-án. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnok és így olimpiai kvótás magyar együttes annak ellenére diadalmaskodott, hogy ezúttal javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon. szövetségi kapitány a négyes leggyengébb tagja elleni mérkőzésen a rutinos Hárai Balázst és ebben a fiatal keretben meghatározó szerepet betöltő Vigvári Vendelt hagyta ki a 15 fős keretből, így a nyitányon pihenő Szeghalmi Zsombor és Varga Vince is bemutatkozott az Eb-n. Bár együttesünk a harmadik negyedet 6-4-re elveszítette, és a bekapott hat gól nem fest szépen a jegyzőkönyvben, a négygólos magyar győzelem így is magabiztos sikert mutat.

Férfivízilabda-Eb, B csoport, 1. forduló: Magyarország–Georgia 15-11 (5-2, 4-3, 4-6, 2-0), a magyar gólszerzők: Nagy Á. 4, Vigvári Vince, Tátrai 3-3, Burián 2, Vismeg, Varga V., Fekete 1-1.

A vb-ezüstérmes görögöktől elszenvedett nyitófordulós vereséget követően a zágrábi sikerrel Varga Zsolt szövetségi kapitány tanítványai életben tartották a reményt, hogy egyből a negyeddöntőbe jussanak.

Az Eb-ezüstérmes magyar válogatott hétfőn Olaszországgal találkozik a csoportkörben, melyből az első kettő a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettnek pedig játszania kell a nyolc közé kerülésért az alsóbb divízióból érkező csoportgyőztessel vagy második helyezettel.

Borítókép: A fehér sapkás georgiaiak időnként kemény ellenfélnek bizonyultak (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.