Szoboszlai számára nem jó hír: holland válogatott középpályást csábít a Liverpool

Olasz sajtóértesülés szerint az átigazolási szezonban a Liverpool célkeresztjébe került az Atalanta holland válogatott erőssége, Teun Koopmeiners. Ami számunkra azért is érdekes, mert ugyanazon a poszton játszik, mint Szoboszlai Dominik.

2024. 01. 25. 9:49
Serie A - Atalanta vs Frosinone
epa11080027 Atalanta's Teun Koopmeiners celebrates after scoring the 1-0 goal during the Italian Serie A soccer match between Atalanta BC and Frosinone Calcio in Bergamo, Italy, 15 January 2024. EPA/MICHELE MARAVIGLIA Fotó: MICHELE MARAVIGLIA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Metropol vette észre a TuttoAtalanta információját, és az olasz portál az Atalanta csapatát érintő híreivel feltehetően nem a levegőbe beszél, bizonyára vannak megbízható helyi forrásai. S most azt állítja, hogy a klub játékosai közül a holland válogatott erőssége, Teun Koopmeiners több nagy csapat célkeresztjébe került: a Juventus, a Napoli és a Newcastle United mellett Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool is leigazolná.

Teun Koopmeiners, Szoboszlai
Teun Koopmeiners nagy erőssége az Atalanta csapatának. Szoboszlai posztrivális lesz? Fotó: EPA/Claudio Giovannini

A 25 éves, 20-szoros holland válogatott középpályás a sérülése után visszatérésére készülő Szoboszlai Dominik posztján játszik. A híradások szerint az Atalanta edzője, Gian Piero Gasperini azonban nem szívesen engedné el már januárban. Más kérdés, hogy a várhatóan 40-45 millió eurós (15,4-17,3 milliárd forint) vételárról lemondanak-e a bergamói klub vezetői is. Jövőre ugyanis lejár Koopmeiners szerződése, így akkor egy fillért sem kapnának érte.

Angliában és Olaszországban jövő csütörtökön zárul a téli átigazolási piac. A sérüléshullámtól sújtott Liverpool eddig csak négy kölcsönadott játékosát rendelte vissza, kettejüket (Fabio Carvalho: Lipcse helyett Hull City, Rhys Williams: Aberdeen helyett Port Vale) már tovább is küldte, hogy másutt töltsék a tavaszt. Jürgen Klopp alakulatánál azonnal bevethető igazolás azonban még várat magára, annak ellenére, hogy az eddigi sérültek – köztük az újév napján kidőlt Szoboszlai – egyelőre csak lábadoznak, és a minap az Afrikai Nemzetek Kupáján megsérült Mohamed Szalah is csatlakozott a maródiak hosszú listájához.

Szoboszlai és Koopmeiners: gólók, gólpasszok 

A Metropol emlékezet arra, hogy Szoboszlai Dominik a szezonbeli 26 tétmeccsén 4 góllal és 3 gólpasszal vette ki a részét a Liverpool meneteléséből, Koopmeiners ugyanennyi találkozón 7 gólt szerzett és 4-et készített elő. A válogatottbeli mérlegük ellenben mást mutat: Szoboszlai a mieink 6 őszi mérkőzésén 3-3 gólt és gólpasszt jegyzettt, Koopmeiners viszont több mint három év alatt, 20 bevetésen is csak két gólig és két gólpasszig jutott Hollandia mezében.

Koopmeiners piaci értéke a Transfermarktnál 40 millió euró, és esetleges érkezése az Anfieldre már Liverpoolban is téma.

A Metropol cikke ITT olvasható el.

Borítókép: Teun Koopmeiners  (Fotó: EPA/Mchelle Maraviglia)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.