A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Klopp magyarázatot adott a sokat kritizált Szalah helyzetére

Jürgen Klopp csapata, a Liverpool szerdán bejutott az Angol Ligakupa fináléjába. A Fulham elleni elődöntő utáni sajtótájékoztatón mégsem csak az ünneplésen volt a hangsúly. A német menedzser Mohamed Szalah helyzetéről beszélt, akit több kritika is ért amiatt, hogy sérülése után elhagyta az Afrikai Nemzetek Kupáján szereplő egyiptomi válogatottat.

2024. 01. 25. 9:26
Liverpool FC v Bayern Munchen - Pre-Season Friendly Klopp Szalah
Jurgen Klopp, manager of Liverpool and Mohamed Salah during the pre-season friendly match between Bayern Munich and Liverpool at National Stadium on August 2, 2023 in Singapore. (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto) (Photo by Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, az Afrikai Nemzetek Kupáján megtörtént az, amit Jürgen Klopp a legkevésbé akart: a Liverpool csillaga, Mohamed Szalah megsérült. Az első jelentések szerint a múlt csütörtökön, a Ghána elleni csoportmeccsen lecserélt klasszisnak csak két találkozót kellett volna kihagynia a tornán, de azóta kiderült, hogy súlyosabb a helyzet, és 21-28 napig tart majd a rehabilitációja, amit Liverpoolban végez. Így legjobb esetben is csak a végjátékra térhet vissza a nemzeti csapathoz, ha abban még Egyiptom egyáltalán érdekelt lesz.

Szalah
Szalah egyelőre csak a távolból figyelheti az Afrikai Nemzetek Kupája történéseit Fotó: AFP/Franck Fife

Szalah sok kritikát kapott, amiért elhagyta a válogatottat, mondván csapatkapitányként a társai mellett kellett volna maradnia, és megoldania, hogy a kezelése a viadal helyszínén, Elefántcsontparton történjen. Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere nem ért egyet a játékosát ért kritikákkal, leszögezte, hogy Szalah elkötelezett az egyiptomi válogatott mellett. És ha a klubján múlik, akkor még szerepelhet az afrikai tornán.

– Egyiptom és Liverpool ugyanazt szeretné: ha Mo Szalah minél előbb felépülne. Ha Afrikában marad, nem kapta volna meg a megfelelő kezeléseket, és csak elhúzódott volna a visszatérése, ami Egyiptomnak különösen rosszul jött volna, ha sokáig versenyben lesz. Nem akartuk őt elmarni a válogatottól, csak azt szeretnénk, ha a lehető legjobb ellátásban részesülne. Mindenben megegyeztünk. Ha Szalah addigra felépül, és Egyiptom bejut a döntőbe, akkor ő is a csapat tagja lesz. Ha Mo ezt akarja, akkor mi is – szögezte le a német szakember. Klopp hozzátette, senkinek sincs oka rá, hogy kritizálja Szalah elhivatottságát. – Mo is a leghűségesebb egyiptomi, akivel valaha is találkoztam.

 

Szalah nélkül is döntőbe jutott a Liverpool

Miután megvédte a sérült sztárját, a Vörösök vezetőedzőjének végre arra is jutott ideje, hogy örömködjön, hiszen a Fulham elleni 1-1-es döntetlennel a csapata szerdán bejutott a ligakupa döntőjébe. A Liverpool kilenc győzelmével a kupasorozat rekordgyőztese, míg a Fulham még csak finalista sem volt korábban.

– Láttam Marco Silva (a Fulham menedzsere – a szerk.) sajtótájékoztatóját, úgyhogy tudtam, mennyit is jelent nekik ez a meccs. Mondtam a srácoknak, hogy nekünk is meg kell mutatnunk a világnak, hogy mi legalább annyira szeretnénk bejutni a döntőbe, mint ők. És én ezt láttam a fiúktól. Nagyszerű érzés, a játékosaim elérték, amit szerettünk volna, alig várjuk, hogy a Wembley-ben szerepeljünk. De a fináléig még van nagyjából tíz meccsünk (jelen állás szerint valójában hat – a szerk.), amiket négy hét alatt kell letudnunk – figyelmeztetett Klopp.

 

A február 25-i fináléban a Chelsea lesz a Liverpool ellenfele. A sikeredző arra számít, hogy a londoniak bosszút akarnak majd állni a Vörösökön, akik 2022-ben egy maratoni büntetőpárbaj után győzték le őket a ligakupa döntőjében. Pontosan egy hónap múlva kiderül, hogy sikerül-e visszavágniuk.

Borítókép: Jürgen Klopp (balra) és Mohamed Szalah (Fotó: AFP/Nurphoto/Suhaimi Abdullah)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.