Jürgen Klopp ezt akarta elkerülni: Szalah megsérült az Afrika-kupán

Egyiptom és Ghána 2-2-es döntetlent játszott egymás ellen csütörtök este, így két forduló után mindkét válogatott győzelem nélkül áll még az Afrikai Nemzetek Kupáján. Jürgen Klopp előre jelezte: nem bánná, ha Egyiptom nem menetelne sokáig, csakhogy a Liverpool vezetőedzőjén ez már egyáltalán nem biztos, hogy segítene. A klub egyiptomi játékosa, Mohamed Szalah ugyanis megsérült, le kellett cserélni Ghána ellen.

2024. 01. 19. 9:08
Mohamed Szalah
Egypt's forward #10 Mohamed Salah reacts after being injured during the Africa Cup of Nations (CAN) 2024 group B football match between Egypt and Ghana at the Felix Houphouet-Boigny Stadium in Abidjan on January 18, 2024. (Photo by Issouf SANOGO / AFP) Fotó: AFP/Issouf SANOGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohamed Szalah egyaránt fontos játékosa az egyiptomi válogatottnak és a Liverpoolnak is. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője pontosan tudta az idény előtt, hogy a támadó januárban elutazik majd Elefántcsontpartra, hogy részt vegyen az Afrikai Nemzetek Kupáján. Szalah két elveszített döntő után végre megnyerte volna a trófeát, Klopp viszont inkább gyors kiesést kívánt Egyiptomnak, hogy hamar visszakapja játékosát. Végül mindenki a legrosszabbul járhat: Egyiptom két forduló után nyeretlen a csoportkörben, Ghána ellen pedig Mohamed Szalah megsérült, le kellett cserélni.

Mohamed Szalah Jürgen Klopp Egyiptom Liverpool
Mohamed Szalah Ghána ellen megsérült, az egyiptomi válogatott mellett a Liverpool is rosszul járhat ezzel. Fotó: AFP/Issouf Sanogo

Szalah az első félidő hosszabbításában hagyta el a pályát, a 2-2-es döntetlennel véget ért mérkőzés után Egyiptom portugál szövetségi kapitánya, Rui Vitória nem árult el túl sokat a sztár állapotáról. – Reméljük, nem nagy a gond, elsőre nem gondoltam annak, de még vizsgálatokra lesz szükség – fogalmazott a szakember.

 

Mohamed Szalah álma helyett Jürgen Klopp rémálma

Egyiptom az első fordulóban is 2-2-es döntetlent játszott, Mozambik ellen Szalah a 97. percben, büntetőből mentett pontot. A csoport egyébként teljesen a feje tetejére állt, mivel Ghána kikapott a Zöld-foki Köztársaságtól, amely pénteken játszik Mozambik ellen.

Az Afrika-kupa ugyanúgy huszonnégy csapatos, mint az Európa-bajnokság, azaz Egyiptom akár még csoportharmadikként is az egyenes kieséses szakaszba juthat, de az eddigi, csalódást keltő szereplés után benne van a pakliban, hogy szégyenszemre már a csoportkörben kiesik, főleg, ha Szalah nem játszhat majd a Zöld-foki Köztársaság ellen.

Egyiptom korai búcsúja egyáltalán nem lett volna Jürgen Klopp ellenére a torna előtt, de nyilván nem úgy képzelte, hogy ez vezéráldozattal, Szalah sérülésével jár majd, hiszen pont az lett volna a lényeg, hogy az egyiptomi támadó hamar ismét a Liverpool rendelkezésére álljon.

Klopp egyébként is bajban van, sok játékosa sérüléssel bajlódik, köztük is, bár a magyar játékos minden bizonnyal hamarosan visszatérhet a pályára.

Szalah miatt viszont most aggódhat Jürgen Klopp és a Liverpool.

 

Borítókép: Még nem tudni, Mohamed Szalah sérülése mennyire súlyos (Fotó: AFP/Issouf Sanogo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.