A győzelem elmaradt, a továbbjutás nem: Szoboszlai döntős a Liverpoollal

A Chelsea után másodikként a Liverpool jutott be az Angol Ligakupa döntőjébe. Az első felvonást megnyerő Vörösök a szerdai visszavágón korán vezetést szereztek a Fulham ellen, és bár nem tudták megtartani az előnyüket, az 1-1-es döntetlen is nekik kedvezett. Szoboszlai Dominik így az első döntőjére készülhet a Liverpool futballistájaként.

2024. 01. 24. 23:06
EFL Carabao Cup - Fulham vs Liverpool Luis Díaz ünnepel
epa11101965 Luis Diaz of Liverpool celebrates scoring the opening goal during the EFL Carabao Cup semi finals 2nd leg match between Fulham FC and Liverpool FC, in London, Britain, 24 January 2024. EPA/ISABEL INFANTES EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ISABEL INFANTES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea kedden érvényesítette a papírformát, és az odavágón elszenvedett veresége után a visszavágón 6-1-re kiütötte a másodosztályú Middlesbrough-t, ezzel bejutott a ligakupa döntőjébe. Szerdán a Liverpoolon volt a sor, hogy megtegye ugyanezt.

EFL Carabao Cup - Fulham vs Liverpool
A Liverpool jutott másodikként a ligakupa döntőjébe Fotó: EPA/ISABEL INFANTES

A Vörösök 2-1-re nyerték a Fulham elleni hazai ütközetet, és idegenben kellett befejezniük a feladatot. A londoni csapat az angol másod- és harmadosztályon kívül még nem diadalmaskodott meg egy sorozatban sem, így a nagy lehetőség kapujában a hazai közönség nagy lelkesedéssel űzte előre a fekete-fehéreket.

Egy gól nem ledolgozhatatlan hátrány, de alig telt el néhány perc a visszavágóból, amikor már kettővel ment a Liverpool: Luis Díaz a 11. percben vette be Bernd Leno kapuját. 

Helyzetekből ezen kívül kevés akadt az első félidőben, de a vendégeknek ez tökéletesen megfelelt. Főleg, mert Jürgen Klopp gárdája úgy állt közel a döntőbe jutáshoz, hogy továbbra is rengeteg a sérültje. sem játszik egyelőre, az október közepe óta hiányzó Andy Robertson viszont legalább már a kispadra leülhetett a ligakupa elődöntőjében.

 

A Liverpool elszórakozta a helyzeteit

A második félidő elején hatalmas lehetőség adódott a Fulham előtt az egyenlítésre, de Andreas Pereira az üres kapu helyett csak a kapufát találta el. Számtalan lövéssel próbálkozott ezek után a Liverpool, a támadói pontatlansága miatt aztán megbűnhődött a vendégcsapat. Az exliverpooli Harry Wilson remek passza után Issa Diop a combjával a kapu közepébe továbbította a labdát.

A Fulham kiegyenlített (1-1), de az első mérkőzésen megszerzett egygólos előny elég volt a Liverpoolnak a döntőbe jutáshoz. A ligakupa február 25-i fináléjában tehát a Vörösök és a Chelsea csapnak össze egymással. Ugyanúgy, mint 2022-ben, amikor Jürgen Klopp játékosai emelhették magasba a trófeát.

Angol Ligakupa, elődöntő, 2. mérkőzés:
Fulham–Liverpool 1-1 (0-1)
gólszerző: Diop (77.), ill. Díaz (11.)

Továbbjutott a Liverpool, 3-2-es összesítéssel.

Borítókép: Luis Díaz ünnepel (Fotó: EPA/ISABEL INFANTES)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.