Van Gerwen bosszút forral a 16 éves tini ellen: Elkapom Littlert! + videó

Az év eleji dartsvilágbajnokságon berobbanó Luke Littlert a Bahrain Mastersen is folytatta a parádéját. A 17. születésnapját vasárnap ünneplő játékos a verseny során kilencnyilast dobott, neves ellenfelek sorát győzte le, és nem utolsósorban a trófeát is elhódította. A döntőt elvesztő Michael van Gerwen máris bosszút forral.

2024. 01. 20. 11:04
Paddy Power World Darts Championship Michael van Gerwen
epa11052537 Michael van Gerwen of the Netherlands reacts during the Paddy Power World Darts Championship at Alexandra Palace in London, Britain, 01 January 2024. EPA/DAVID CLIFF Fotó: DAVID CLIFF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

tündérmeséje az év első napjaiban zajló dartsvilágbajnokságon kezdődött. Az angol játékos az ismeretlenség ködéből előlépve egy csapásra a rajongók kedvence lett, hiszen 16 évesen a sportág nagyjait legyőzve a döntőig masírozott. Ott szintén vezetett, de aztán megrázta magát, 7-4-re nyert, és ezzel világbajnok lett.

Luke Littler elrontotta Van Gerwen hetét
Luke Littler elrontotta Van Gerwen hetét (Fotó: EPA/Andy Rain)

Littler legközelebb a Bahrain Mastersen indult, ahol már senki sem állhatott az útjába. Nem akármilyen teljesítménnyel jutott el a trófeáig. Az útja során dobott kilencnyilast, az elődöntőben és a döntőben világbajnokokat, Gerwyn Price-t (7-3) és Michael van Gerwent (8-5) győzte le. Littler vasárnap lesz 17 éves, amolyan előszületésnapi ajándékként pénteken pályafutása első PDC-tornagyőzelmével lepte meg magát.

Kilenc tökéletes dobás Littlertől:

Littler meg sem állt a tornagyőzelemig Bahreinben:

Pedig elmondása szerint nem vitte túlzásba a gyakorlást. Egészen pontosan nyilat sem ragadott a vb és a bahreini torna közti időszakban.

– Valószínűleg ezt senki sem hiszi el nekem, de nem dartsoztam a világbajnoki döntő óta. A tegnapi volt az első igazi gyakorlásom. Boldog vagyok, hogy nyertem, Michaelt, az egyik legjobb, valójában a legjobb játékost győztem le az itteni bemutatkozásomon. Hihetetlen hetem volt, nem számítottam rá, hogy trófeával távozom innen – nyilatkozta Littler a pénteki finálét követően, majd ejtett néhány szót a jövőről: – Nem tűztem ki semmilyen célt erre az évre.

 

Van Gerwen visszavágásra készül

A jövőt illetően Van Gerwennek is akadt mondanivalója.

– Ez nem volt egy jó hét, hiszen nem nyertem, ilyen egyszerű az egész. Bár Luke fantasztikusan teljesített itt. A döntőben nem tudtam azt hozni, amit a korábbi meccseken, ezért csak magamat hibáztathatom. El kell fogadnom ezt, és mindent megtenni azért, hogy a következő alkalommal jobb legyek. Most természetesen csalódott vagyok, de ilyen a sport, néha nyersz, néha veszítesz. De elkapom Littlert, ne aggódjatok! – mondta eltökélten a háromszoros világbajnok.

Bahrain Masters, negyeddöntő:
Luke Humphries (angol)–Gerwyn Price (walesi) 4-6
Nathan Aspinall (angol)–Luke Littler (angol) 3-6
Michael van Gerwen (holland)–Rob Cross (angol) 6-4
Michael Smith (angol)–Peter Wright (skót) 6-1

Elődöntő:
Price–Littler 3-7
Van Gerwen–Smith 7-6

Döntő:
Littler–Van Gerwen 8-5

Borítókép: Michael van Gerwen (Fotó: EPA/David Cliff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.