Három év után klubot talált magának Bajner Bálint, a magyar futball fenegyereke

Hazatalált a nagy vándor, Szombathelyen éledhet fel a „No Bajner, no party” láz. A labdarúgó NB II-ben szereplő Haladás bejelentette Bajner Bálint szerződtetését. A 33 éves csatárnak – aki a Jürgen Klopp-féle Dortmundban is pályára lépett, később a magyar futball fenegyereke lett – legutóbb 2021-ben volt csapata, azóta klub nélkül tengődött.

2024. 02. 20. 13:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalos honlapján tette közzé az NB II-ben mindössze a tizenkettedik helyen álló, nagy múltú Haladás, hogy Bajner Bálint érkezésével erősíti meg a csatársorát. Mint írják, kacskaringós utat járt be a szombathelyi születésű futballista, mire végre hazatért. Az egyeztetések már az ősszel megkezdődtek, de csak most került pont az ügy végére. Pedig Bajner legutóbb 2021-ben a Pécs játékosa volt, azóta nem volt csapata.

Bajner Bálint a Haladás játékosa lett. Forrás: Haladás

Hogy nem jött létre korábban a megállapodás, abban szerepet játszhatott, hogy az őszi szezon végén komoly anyagi nehézségekkel küzdött a Haladás, hónapokat csúsztak a fizetések, több játékos emiatt élt is a szerződése felbontásának a lehetőségével és távozott. A jelek szerint mostanra rendeződhetett a helyzet, s Bajner megérkezett a fedélzetre.

Amióta 2021 nyarán távozott Pécsről, nagyon kevés hír érkezett a támadóról, aki legutóbb 2022-ben került be a hírekbe azzal, hogy állítólag Dél-Afrikában járt próbajátékon, amit később cáfolt. Bajner legutóbbi pécsi kalandja nem volt sikeres, mindössze kilenc meccsen lépett pályára, gólt nem szerzett a baranyai klubban. Hogy ezek után – figyelembe véve a klub nélkül eltelt hosszú időt is – mit remél tőle a Haladás?

A klubhonlap szerint Szántó Csaba sportigazgató úgy fogalmazott: termetével, fizikumával, mentalitásával és tudásával fogja segíteni csapatot.

Kicsoda Bajner Bálint?

Nem árthat felidézni a magyar futball fenegyerekének múltját. Bajner a Haladás VSE-ben nevelkedett, majd kerülőúton Angliába, a West Ham United utánpótlásába került. Onnan hazajött a Honvédba, aztán játszott az olasz alsóbb ligában, Siófokon, majd a Borussia Dortmund második együttesében kötött ki.

Sőt Bajner a Dortmund első csapatában is pályára lépett, ráadásul pályafutása egyetlen Bundesliga-meccsét, annak mind a 19 percét 2013-ban kapta Jürgen Klopptól, amikor is a német csapat nem sokkal később BL-döntőt vívott (és veszített el a Bayern München ellen).

2014-ben hagyta el a Dortmundot, miután távozása után sem kecsegtették több lehetőséggel az első csapatban, és az angol másodosztályú Ipswich Townhoz igazolt.

„No Bajner, no party”

Az Ipswich-nél az első meccsén 44 perc után lecserélték, ami azért furcsa, mert az edző még a félidőt sem várta meg ezzel, Bajner pedig azzal magyarázta a nem sok jót sugalló döntést, hogy edzője azt szerette volna, ha megtapsolják a nézők. Ezután kapott erőre a „No Bajner, no party” szöveg, amivel a magyar kommentelők elárasztották az Ipswich Facebook-oldalát, így a klub kénytelen volt letiltani a magyarországi felhasználókat.

Később, amikor Bajner az angol harmadosztályú Notts Countyba szerződött, hasonló helyzet alakult ki. A Bajner-láz a csatár pályafutásával együtt hűlt ki, próbálkozott Pakson, az olasz Modenában, újra a Dortmund II-ben, majd 2020 szeptemberében a már emlegetett NB II-es Pécsnél kötött ki.

Bajner a Transfermarkt nyilvántartása szerint tíz klubban szerepelt, de jelentősebb mennyiségű meccset csak a Dortmund II-ben játszott, összesen 65-ször, de ott is két részletben. Ezután a Honvéd következik a sorban, amelynél 25 mérkőzésen hét gólt szerzett. Bajner egykor tehetségnek számított, tagja volt a 2008-as U19-es Európa-bajnokságon az elődöntőig jutó magyar csapatnak.

Borítókép: Bajner Bálint még a Dortmund mezével a kezében (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.