Dárdai szerződése miatt megosztottak a Hertha támogatói

Pocsékül kezdte az új évet a Hertha, három bajnokin csupán egy döntetlent szerzett a Bundesliga másodosztályában, ráadásul a negyeddöntőben a Német Kupából is kiesett, ezért ismét felerősödtek a Dárdai Pált kritizáló hangok. A német források azt is kiemelik, hogy a magyar tréner szerződése a nyáron lejár, s Dárdai Kay Bernstein halálával a legfontosabb támaszát vesztette el.

2024. 02. 07. 17:54
DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
epa10953323 Hertha’s head coach Pal Dardai gestures during the German DFB Cup second round soccer match between Hertha BSC and 1. FSV Mainz 05 in Berlin, Germany, 01 November 2023. EPA/CLEMENS BILAN CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hertha a legutóbb, a múlt hét végén, a Bundesliga II 20. fordulójában a otthon a Hamburg ellen kapott ki 2-1-re. A hazai drukkerek a mérkőzés közben tüntettek, teniszlabdákat hajigáltak a játéktérre nemtetszésük jeleként. Bírálatuk célpontja akkor nem a csapat és nem is annak edzője, volt, hanem a bajnokságot szervező liga, a DFL, ám a legfrissebb hírek arról szólnak, a magyar tréner is célkeresztbe kerülhet.

Dárdai Pál, Hertha, szurkolók, kritika, Kay Bernstein, támogatók, szerződés, Bundesliga, kiesés,
A Hertha szurkolói vajon valóban Dárdai Pál mögött állnak? Fotó: AFP

A Hertha jól zárta az óévet, a tavasznak mérsékelt feljutási reményekkel vágott neki, ám a folytatás eddig pocsékul alakul: három bajnokin két vereség mellett egy döntetlen, s a berlini együttes a Német Kupa negyeddöntőjében is kiesett.

 

Kay Bernstein halála Dárdainak különösen fájdalmas

A német sajtóforrások szerint a szurkolók ismét csalódottak, a Berliner Kurier arról ír, hogy a drukkerek között vita indult Dárdai személyéről, ugyanakkor a klub legendájaként tisztelik annyira az edzőt, hogy nyíltan ne kezdjék ki.

Nagyobb gond az, amit a Kicker szellőztetett meg és több német lap is átvett, miszerint a nyáron lejár Dárdai Pál szerződése. S a magyar tréner már nem számíthat az év elején tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi elnök, Kay Bernstein támogatására. Felidézik, hogy a klub mögött álló amerikai befektetőcsoport, a 777 Partners már a múlt a tavasszal felvetette az osztrák Ralph Hasenhüttl szerződtetését Dárdai helyett, de Bernstein kiállt a magyar tréner mellett. Érdekes körülmény, hogy Hasenhüttl jelenleg is szabad, nincs csapata, tehát elvileg bármikor munkába állhat.

 

Dárdai szép jövőt lát a Hertha előtt

Maga Dárdai, noha persze bosszús az idei eredmények miatt, bizakodó.

– Ha együtt tudjuk tartani a csapatot, nagyon szép jövőt látok magunk előtt – idézi a Bors a Welt nyomán Dárdai Pált.

Ebből azt is kiolvashatjuk, a magyar edző önként semmiképpen sem kíván a nyáron felállni a kispadról.

Hosszú még a bajnokság, Dárdai csak akkor kerülhet komoly bajba, ha Herthát ismét a kiesés fenyegetné.

E hét végén, a Bundesliga II 21. fordulójában, vasárnap (13.30, tv: Aréna4) a Hertha a feljutásért küzdő, 4. helyezett Gruther Fürth vendége lesz.

Borítókép: Ég a tűz Dárdai Pálban (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.