Minek Kodro, ha van szenzációs Varga? Sztankovics reagált a Fradi csatárkérdésére

Varga Barnabás gyorsan helyretette az erőviszonyokat a Fradi támadósorában. Az októberi sérülése után nemcsak megszerezte az első góljait, hanem mindjárt négyszer talált a kapuba az MTK elleni bajnokin kedden, s ezzel rögvest átvette a vezetést az NB I góllövőlistáján, amit addig Kenan Kodro vezetett, aki immáron a csapattársa. A Fehérvárról drágán igazolt téli szerzeményt pedig a gyenge első félidő után lecserélték. Mit mondott erről Dejan Sztankovics, a Fradi vezetőedzője?

2024. 02. 07. 8:08
STANKOVIC, Dejan
Budapest, 2023. október 29. Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. október 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a Fradi január elején bejelentette Kenan Kodro szerződtetését, aki akkor vezette az NB I góllövőlistáját, felvetődött a kérdés, hogy ez miként hathat Varga Barnabás jövőjére. Egyszerre lesznek a pályán, és a Fradi átáll kétcsatáros játékra, vagy esetleg egymás konkurenciái lesznek, ami a természetes verseny révén jót tehet a magyar válogatott csatárának, de rejt némi kockázatot is.

VARGA Barnabás
Varga Barnabás négy góllal segítette a Fradit az MTK ellen. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ami a kérdés első felét illeti, kedden az MTK ellen mindketten ott voltak a Fradi kezdőjében, tehát Dejan Sztankovics vezetőedző komolyan számol a kétcsatáros felállás lehetőségével. Más kérdés, hogy ez a Pakson korábban hasonló rendszerben már futballozó és rendkívül eredményes Vargának ízlett jobban, aki már az első félidőben gólt szerzett és több nagy lehetősége is akadt (a második találatát szabálytalanság miatt vették el), miközben Kodro nem tudott igazán nagy veszélyt teremteni.

Félidőben Sztankovics le is cserélte a Transfermarkt adatai alapján 600 ezer euróért igazolt téli szerzeményt, ami pedig utána történt a pályán, arra nehéz megfelelő jelzőt találni. A második félidő elején Varga Barnabás három és fél perc leforgása alatt újabb három gólt szerzett, amivel kis híján megdöntötte világrekordját.

Varga az MTK elleni mesternégyessel egyrészt megnyugtató választ adott arra, hogy az októberi sérülése után – amióta keddig csak csereként keveset és gól nélkül játszott – is töretlen a formája, másrészt gyorsan helyretette az erőviszonyokat a Fradi támadósorában. Jelesül: immáron Varga vezeti az NB I góllövőlistáját 12 találattal az eddig tizenegyszer eredményes Kodro előtt.

Mit mondott minderről Dejan Sztankovics?

– Először a csapatomról beszélnék, nem egyetlen játékosról – értékelt Sztankovics a meccs után. – Nagyszerűen játszottunk, jó volt az iram is. Emellett úgy gondolom, egy ember a csapat nélkül semmit nem ér, de van, hogy a csapat az égbe emel egyvalakit. Varga Barnabás ragyogóan játszott, nagyon örülök, hogy két és fél hónap kihagyás után így tért vissza.

Kodro lecseréléséről így nyilatkozott a Fradi edzője: – Ha megnézzük a meccs első félidejét, egy térfélen mozgott mindenki, a második félidőben szerettük volna megnyitni a teret. Tisztában vagyok Kodro képességeivel, vagy éppen a betegség miatt a kispadon ülő Pesicsével, rájuk is számítok. Ha ekkora kerettel dolgozik az ember, kellemes gond, hogy hogyan állítsa össze a csapatát.

Borítókép: Dejan Sztankovics dicsérte Varga Barnabást, de nem írta le Kenan Kodrót (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.