Varga Barnabás, a Fradi gólkirálya: öt perc alatt mesterhármas + videó

Varga Barnabás több mint három hónap után ismét gólt szerzett a Ferencváros színeiben NB I-es mérkőzésen. A válogatott középcsatár a 19. fordulóban, az MTK ellen már az első félidőben betalált, majd a második félidőben öt perc alatt mesterhármast szerzett, tehát összesen négyszer volt eredményes. A Ferencváros végeredményben 5-1-re győzte le az MTK-t.

2024. 02. 06. 21:14
Varga Barnabás, FTC-MTK
Budapest 20240206 Labdarúgás NBI FTC-MTK Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Barnabás tavaly október 22-én, a DVTK ellen 2-1-re megnyert diósgyőri bajnokin szenvedett sérülést, emiatt a magyar válogatottban sem szerepelhetett a két novemberi Európa-bajnoki selejtezőn Bulgáriában, majd itthon Montenegró ellen. Az év végén az utolsó előtti bajnokin a Paks ellen 3-2-re elvesztett rangadón csereként beszállt, de gólt nem szerzett, a ZTE elleni évzárót (3-0) ismét kihagyta.

Varga Barnabás, visszatért, gól, Ferencváros, MTK
Varga Barnabás volt a légtér ura az MTK kapuja előtt. Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A tavaszi szezonnyitón, a Kisvárdán 3-1-re megnyert találkozón még csak csere volt, kedd este az MTK ellen viszont már kezdett, s a 22. percben Marquinhos beadásából fejjel ő szerzett vezetést (1-0).

Érdekesség, hogy Varga Barnabás a Fradiban NB I-es mérkőzésen legutóbb szintén az MTK ellen volt eredményes még szeptember 30-án.

Ezután az MTK váratlanul, nyugodtan mondhatjuk, a semmiből szépített, Bognár István lövése megpattant Wingón, így a Dibusz Dénest helyettesítő Varga Ádám nem háríthatott (1-1).

A Ferencváros még szünet előtt visszavehette volna a vezetést, Varga gyönyörűen bólintott, csak hogy előtte két kézzel ellökte Katát, amit kiszúrt a VAR, ezért Bogár játékvezető helyesen érvénytelenítette a találatot.

 

Varga Barnabás újra a góllövőlista élén

Varga Barnabás a második félidőben gyorsan kárpótolta magát és a csapatát. Előbb Loncar lepattant lövését helyezte a kapuba, majd Kádár Tamás borzalmas hibáját használta ki, végül ismét fejjel volt eredményes.

Öt perc (az 52. és az 56. perc között) alatt mesterhármas, ki tudja, talán új világrekord. Az első félidőben szerzett találattal együtt pedig mesternégyes.

Az viszont egészen biztos, hogy a négy találattal Varga Barnabás 12 gólnál tart az NB I 2023–24-es idényében, és visszavette az első helyet Kenan Kodrótól (11), aki immár a csapattársa.

 

A Fradi-siker után győzelmi kényszerben a Paks

A 66. percben Loncar 5-1-re alakította az állást, a 67.-ben Dejan Sztankovics lecserélte a mérkőzés hősét, akinek a helyére Lisztes Krisztián állt be. Több gól ezután már nem esett, a Ferencváros 5-1-re nyert és a Paksot megelőzve a tabella élére állt. Bognár György csapata csütörtökön a Mezőkövesd vendégeként tehát győzelmi kényszerben lép pályára.

Íme, Varga Barnabás mesterhármasa:

 

NB I, 19. forduló

Kedd:
Újpest–Debrecen 1-2 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 2610 néző, jv.: Pintér, gólszerzők: Mörschel (101., 11-esből), illetve Domingues (78., 93.), kiállítva: Jevtoszki (Újpest, 58.)
Ferencváros–MTK 5-1 (1-1), Groupama Stadion, 7014 néző, v.: Bogár, gólszerzők: Varga B. (22., 52., 53., 56.), Loncar (66.), illetve Bognár (32.)

Szerda:
Kisvárda–Fehérvár FC 17.45
Puskás Akadémia–Zalaegerszegi TE FC 20.00

Csütörtök:
Mezőkövesd–Paks 16.00
Kecskemét–Diósgyőr 20.00

Borítókép: Varga Barnabás az első gólját ünnepli (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.