Klopp szabályai: amit Van Dijk megtehet, azt Szoboszlainak nem lehet

Jürgen Klopp szabályai értelmében Szoboszlai Dominik és több játékostársa egy liverpooli hagyománynak egyelőre nem lehet a részese.

2024. 02. 09. 18:31
SZOBOSZLAI Dominik
Liverpool, 2024. február 1. Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa az angol labdarúgó-bajnokság Liverpool FC-Chelsea mérkõzésén Liverpoolban 2024. január 31-én. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool szentélyének egyik legfontosabb jelképe a „This is Anfield” felirat, amely ötven éve, a legendás Bill Shankly regnálása óta a játékoskijáróban díszeleg. – Azért van ott, hogy emlékeztesse a fiainkat, hogy melyik csapatért játszanak, és emlékeztesse az ellenfeleket, ki ellen játszanak! – mondta akkoriban a sikeredző.

Gomez, Wijnaldum és Van Dijk (balról jobbra) már nyert trófeát Klopp irányítása alatt
Gomez, Wijnaldum és Van Dijk (balról jobbra) már nyert trófeát Klopp irányítása alatt (Fotó: AFP/POOL/Phil Noble)

A futballisták a mérkőzések előtt megérintették a feliratot, ám ennek Jürgen Klopp 2015-ös megérkezésekor véget vetett. – Ez a tisztelet jele. Rászóltam a srácokra, hogy ne nyúljanak hozzá, amíg nem nyernek trófeát. Én még a Borussia Dortmund edzőjeként megérintettem, aztán négy-nullára vesztettünk – magyarázta a német menedzser.

Azóta már több kupával is bővítette a vitrinjét a Liverpool, és immáron számtalan játékos, köztük és Mohamed Szalah is megérintheti a feliratot. Ez fontos mozzanat a Vörösök minden futballistájának idejében, így az azóta már Szaúd-Arábiában játszó Gini Wijnaldum 2019-ben örömmel posztolta, hogy eljött az ő ideje, és a Norwich elleni mérkőzés előtt megérintette a feliratot.

A Liverpool legutóbb 2022-ben nyert trófeát, az FA-Kupában diadalmaskodott, így az azóta az angolokhoz került játékosoknak még várniuk kell arra, hogy a felirat közelébe férkőzhessenek. De ha minden a terveik szerint alakul, február 25-től Alexis Mac Allister, Darwin Núnez, Cody Gakpo, Stefan Bajcetic, Wataru Endo, Ryan Gravenberch, Ben Doak, valamint az akadémiáról felkerült Jarell Quansah és Conor Bradley is „az elitklub tagja” lehet. A Liverpool ugyanis akkor összecsap a Chelsea-vel a ligakupa döntőjében, és jó esélye van rá, hogy elhódítsa idénybeli első trófeáját.

Klopp Barcelonába tart?

Mint ismert, Jürgen Klopp az idény végeztével távozik a posztjáról. A német mester elmondása szerint egy ideig nem vállal munkát, legalább egy évig pihenni akar, de Gerard Romero katalán újságíró úgy tudja, a Barcelona kedvéért lemondana ezen tervéről. A gránátvörös-kékeknek a nyártól szintén új vezetőedzőjük lesz, miután Xavi január végén bejelentette, hogy júniusban elköszön a klubtól. A Barca sportigazgatója, Deco pedig szívesen látná Kloppot Xavi helyén, bár a szavai alapján nem ő tűnik az elsőszámú jelöltnek.

– Klopp egy top edző, de ez most nem a megfelelő alkalom arra, hogy erről beszéljünk. Sok opciónk van, a jövőbeli vezetőedző későbbi téma, még nem beszéltünk más menedzserrel. Olyan valakinek kell lennie, aki követni akarja a munkatervünket és kellőképp ambiciózus – idézte Deco szavait a Metropol.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.