Klopp felemás hírekkel szolgált Szoboszlai Dominikról

A listavezető Liverpool szombaton a Burnleyvel csap össze az Anfielden a Premier League 24. fordulójában. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Jürgen Klopp vezetőedző csapata sérültjeiről is szót ejtett, így Szoboszlai Dominikról is.

2024. 02. 09. 15:37
Szoboszlai
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai celebrates after scoring his team third goal during the English Premier League football match between Liverpool and Chelsea at Anfield in Liverpool, north west England on January 31, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kiújuló sérülése miatt lemaradt az Arsenal elleni rangadóról (1-3) a Premier League-ben, és a korábbi rémhírek arról szóltak, hogy ez csak a kezdet volt, és a magyar középpályás akár egy hónapra is a lelátókra kényszerülhet. De a jelek szerint ilyesmiről szó sincs, a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Szoboszlai szombaton, a Burnley elleni mérkőzésen (16.00, tv: Match 4) még nem lesz bevethető, ám jelenleg a zuhogó esőben fut, és azon dolgozik, hogy minél hamarébb visszatérhessen.

Szoboszlai mellett a középpályások közül Thiago sem bevethető
Szoboszlai mellett a középpályások közül Thiago sem bevethető (Fotó: AFP/Paul Ellis)

– Holnap nem játszhat. Meglátjuk, hogy mi lesz azután. Az ilyen ínsérüléseknél általában a fájdalom gyorsan elmúlik. Hasonló problémával küszködik, mint a legutóbb, aminek természetesen nem örülünk. Ugyanakkor nem tűnik súlyos sérülésnek, de a felvételek alapján nem nevezhettük őt a keretbe.

Ha most szombaton nem is, arra van némi esély, hogy a jövő héten Szoboszlai újra magára öltse a vörös mezt, amikor a Liverpool a Brentfordhoz látogat.

– Hogy a Brentford ellen visszatér-e? Esetleg a ligakupa döntőjére, vagy azután? Egyelőre nem tudom megmondani – fogalmazott Klopp.

 

 

Szoboszlai és Thiago nem, Endo igen

Szoboszlaihoz hasonlóan a majdnem egyéves kihagyás után visszatérő Thiago is csak egy meccset játszott (pontosabban hat percet az Arsenal ellen), mielőtt újra megsérült volna. A spanyol középpályásnak a nyáron lejár a szerződése, és az első hírek alapján ezúttal is hosszú időre esett ki, így elképzelhető volt, hogy a liverpooli pályafutása ezzel be is fejeződött. Ám Klopp szerint az ő sérülése sem súlyos, és várhatóan még az idény vége előtt bevethető állapotban lesz.

A sérülteken kívül is lesznek kimaradók szombaton. Joe Gomez ugyanis influenzás, Ibrahima Konaté piros lapja miatti eltiltását tölti, a januárban berobbanó Conor Bradley pedig édesapja halála óta még nem állt edzésbe. Endo Wataru viszont akár a kezdőcsapatban is találhatja magát a Burnley ellen, mivel Japán kiesett az Ázsia-kupából, ő pedig immáron Liverpoolban edz. Az Afrikai Nemzetek Kupáján megsérülő Mohamed Szalah visszatérésének időpontja a jövő, esetleg az az utáni hétre tehető. 

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP/Paul Ellis)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.