Mbappé ismét bizonyította, hogy semmi szüksége Messire és Neymarra

Az előző két idényben Lionel Messi és Neymar vezérletével a Paris Saint-Germain már a nyolcaddöntőben kiesett a Bajnokok Ligájából, most viszont, hogy Kylian Mbappé egyedül maradt a francia csapat vezére, jó eséllyel tovább menetel az együttes. Mbappé a Real Sociedad elleni győzelem hőse volt, és huszonöt évesen már több BL-gólja van, mint Neymarnak.

2024. 02. 15. 8:52
UEFA Champions League - Borussia Dortmund vs Paris Saint-Germain
epa11027793 PSG’s Kylian Mbappe celebrates a goal that was later disallowed during the UEFA Champions League group stage soccer match between Borussia Dortmund and Paris Saint-Germain, in Dortmund, Germany, 13 December 2023. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF Fotó: CHRISTOPHER NEUNDORF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párizsban 2021 nyarán állt össze a hangzásra félelmetes csatártrió és hármasával, ami azonban több konfliktust hozott, mint sikert. A PSG velük sem tudta elérni a nagy célját, sőt a közelébe sem került a BL-győzelemnek, 2022-ben és 2023-ban is már a nyolcaddöntőben kiesett a gárda. Tavaly nyáron Neymar Szaúd-Arábiába, Messi pedig az Egyesült Államokba távozott, a nagy trióból Mbappé egyedül maradt, és nagyon úgy tűnik, hogy a PSG így tovább jut a BL-ben, mint az elmúlt két évben.

UEFA Champions League - PSG vs AC Milan
Kylian Mbappé tarthatatlan. Fotó: Christophe Petit Tesson

Ehhez az első fontos lépést hiba nélkül teljesítette a csapat szerdán, amikor a nyolcaddöntő első meccsén hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Real Sociedadot. A meccs a második félidőben dőlt el, amikor Mbappé törte meg a jeget, s szerezte meg a vezetést az 58. percben. A francia a kapufát is eltalálta, majd a vezérletével megélénkülő PSG a 70. percben Barcola góljával zárta le a mérkőzést.

– Nyerni akartunk itthon, ez volt a cél – értékelt Mbappé a lefújás után. – Van még egy visszavágó, a munka egyelőre nincs elvégezve. Fontos volt a gólom a második félidőben, hiszen tudjuk, milyen nehéz előnybe kerülni a Bajnokok Ligájában. Folytatnunk kell, amit elkezdtünk, csapatként együtt dolgoznunk. Idegenbe is győzni megyünk és azért, hogy továbbjussunk.

Mbappé: Neymar előtt, de Messi mögött

A negyeddöntőben legutóbb 2021-ben járt a PSG, akkor az elődöntőig jutott. Mbappé még mindig csak 25 éves, de már a 44. BL-gólját szerezte a Real Sociedad elleni találkozón, ezzel a BL-rangsorban megelőzte korábbi csapattársát, a nála hét évvel idősebb Neymart.

Talán ennél is érdekesebb, hogy Mbappé immáron minden idők második legjobb góllövője a BL-ben 25 éves korig bezárólag. Ebben a rangsorban most előzte meg a Real Madrid legendáját, Raúlt, aki ennyi idősen 43 gólig jutott. Ugyanakkor Messi még mindig Mbappé előtt áll, aki 25 éves korában 59 gólt számlált a legrangosabb európai kupasorozatban.

Borítókép: Kylian Mbappé gólja törte meg a jeget a Real Sociedad ellen (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.